Siirry pääsisältöön

kahvakuulailua

Tällä viikolla se sitten vihdoin ja viimein tapahtui. Suuntasin ystäväni kanssa Elixian kahvakuulatunnille. Kokemus kahvakuulista oli etukäteen kummallakin nolla, niinpä tunnelmat tunnille mennessä olivatkin kovin ristiriitaiset. Valitsimme raukkamaisesti fiksusti pienimmät mahdolliset kahvakuulat (4kg ja 6kg) mukaan ja niillähän se treeni sitten alkoi. Treeni oli hieman sellaista äijätreeniä. Lihaskuntotreeniä, ei askelkuvioita, ei musiikin tempoon tekemistä (tämän opettelu oli muuten haastavaa... Sitä yritti väkisinkin rytmittää liikkeet musiikin mukaan ja se ei noooh oikein onnistunut), paljon samojen liikkeiden toistoja. Tunnilla (45min) tehtiin muistaakseni viittä eri liikettä, kolmessa eri sarjassa.  Kahvakuulan käsittely oli sitten oma taitonsa.... Aluksi varsinkin hieman pelotti, että joko a) ote irtoaa ja heitän vahingossa kuulan menemään tai b) kumautan kuulalla vierustoveria päähän. Näitä kauhukuvitelmia ei sentään tapahtunut eikä kuula tippunut varpaillekaan. Tunnin aikana en päässyt oikein käsitykseen siitä, että a) otinko sopivan painoiset kuulat ja b) tehoaako harjoitus. Parina treenin jälkeisinä päivinä näihin asioihin on kyllä tullut vastaukset. a) Kuulat oli selvästikin sopivat, isompiin ei taida olla välttämätöntä siirtyä. b) Harjoitus tehosi. Kipeitä lihaksia on siis löytynyt aika paljon....
Kahvakuulatreeni oli yleisesti ottaen aika hyvän tuntuinen tunti. Hieman koordinaatiota piti harjoitella, että tajusi, miten sitä kuulaa pitää heilutella. Lihakset (löytyi paljon pieniä lihaksia, jotka voi olla näköjään uskomattoman kipeitä...) on hellinä jälkeen päin. Hiki tuli.  Ja mikä tärkeintä, tunti sopi hyvin työpäivän jälkeiseen olotilaan. Ei vaikeita askelkuvioita ja aivot sai laittaa aikalailla narikkaan...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr