Näistä aineksista kasaantui Pirkan ohjetta mukaillen lohiwok.
Lohiwok
300g hunajamarinoituja kirjolohisuikaleita
1 sipuli
3 porkkanaa
1 paprika
200g tuoreita herkkusieniä
½-1 rasia kirsikkatomaatteja
1 tlk ananaspaloja
n.2rkl öljyä
1½ rkl soijakastiketta
mustapippuria
chilimaustetta
1 tl inkivääritahnaa
hieman ananastölkin mehua
maizenaa
Paista lohisuikaleet ja siirrä ne syrjään odottamaan. Suikaloi porkkanat, sipuli ja paprika. Viipaloi herkkusienet ja puolita kirsikkatomaatit. Valuta ananaspalat, mutta säästä ainakin osa mehusta. Kuullota porkkanoita ja sipuleita öljyssä n. 3 min, lisää paprikat ja herkkusienet ja jatka paistamista n. 3 min. Mausta. Lisää hieman ananasmehua sekä maizenaa. Anna kiehua kannen alla muutaman minuutin. Lisää tomaatit, ananakset ja lohisuikaleet. Kuumenna.
Itse syön tätä tällaisenaan. Jos ananasmehua laittaisi kaiken, niin tämä menisi varmasti myös esimerkiksi riisin kanssa. p.s. inkivääritahnan määrä säätelee hyvin paljon sitä, kuinka mausteista tästä ruoasta tulee.
Lohiwok
300g hunajamarinoituja kirjolohisuikaleita
1 sipuli
3 porkkanaa
1 paprika
200g tuoreita herkkusieniä
½-1 rasia kirsikkatomaatteja
1 tlk ananaspaloja
n.2rkl öljyä
1½ rkl soijakastiketta
mustapippuria
chilimaustetta
1 tl inkivääritahnaa
hieman ananastölkin mehua
maizenaa
Paista lohisuikaleet ja siirrä ne syrjään odottamaan. Suikaloi porkkanat, sipuli ja paprika. Viipaloi herkkusienet ja puolita kirsikkatomaatit. Valuta ananaspalat, mutta säästä ainakin osa mehusta. Kuullota porkkanoita ja sipuleita öljyssä n. 3 min, lisää paprikat ja herkkusienet ja jatka paistamista n. 3 min. Mausta. Lisää hieman ananasmehua sekä maizenaa. Anna kiehua kannen alla muutaman minuutin. Lisää tomaatit, ananakset ja lohisuikaleet. Kuumenna.
Itse syön tätä tällaisenaan. Jos ananasmehua laittaisi kaiken, niin tämä menisi varmasti myös esimerkiksi riisin kanssa. p.s. inkivääritahnan määrä säätelee hyvin paljon sitä, kuinka mausteista tästä ruoasta tulee.
Kommentit
Lähetä kommentti