Joulu on sitten virallisesti ohi. (Tosin jos katsoo naapuritalojen ikkunoita, niin suurimmassa osassa on edelleen ikkunoilla valaistuja tähtiä tai kynttelikköjä. Ei sillä, on meidänkin parvekkeella meidän valoverkko edelleen, mutta se onkin talvivalo...). Loppiaisen kunniaksi söimme joululaatikoita pakkasesta pois (äitini tekemää porkkanalaatikkoa ja ystäväni S:n tekemä lanttulaatikkoa) ja siivosimme joulun pois. Tähän asti meidän joulukoristeet ja muut joulutavarat ovat sijainneet hieman siellä ja täällä. Tänä vuonna tsemppasin ja hankin laatikon joulutavaroille. Näköjään ostin juuri sopivan kokoisen, koska paljoa enempää tavaraa sinne ei oiskaan enää mahtunut. (Seuraava urakka on sitten järjestää varastoa niin, että laatikko sinne mahtuu...).
Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...
Kommentit
Lähetä kommentti