Siirry pääsisältöön

Aakkoset: A niin kuin aamut

Päätin sitten minäkin aloittaa omat aakkoseni.
Loogisesti aloitan A:sta. Valitsin sanaksi aamut.
Kuulun niihin todella omituisiin ihmisiin, jotka yleisesti ottaen tykkäävät aamuista. Tai paremminkin voisi sanoa, että yleisesti ottaen mulla ei oo mitään aamuja vastaan ja useimmiten ne ovat vielä aika kivoja. Mun parhaimpiin lapsuuden muistoihini kuuluu se, kun olen isän kanssa yhdessä herännyt kesäaamulla jo viiden maissa ja ihastellut ulkona nousevaa aurinkoa, kastetta ja lintujen sirkutusta. Jotenkin tuosta muistosta tulee edelleen kovin rauhallinen ja mukava olo.

Nykyään aamut ovat enemmän tai vähemmän hektisiä. Arkiaamuni olen aikatauluttanut suhteellisen tarkasti (ja nyt kun meitä taas asustaa täällä kaksi, niin aikatauluni on joutunut välillä hieman koville...) ja tämän ansiosta en joudu heräämään aamuisin turhan aikaisin.
Kello soi 6.42 (mulla on wake up -light, joten olen heräillyt jo siinä pikku hlijaa puolen tunnin ajan), jolloin ampaisen suoraan vessaan. Pisut ja pesut ja sen jälkeen meikkaus.
6.55 tai viimeistään 7.00 olen ruokapöydän ääressä ja syön aamupalani. Aamupalani arkiaamuina on lähes tulkoon vakio: metsämarjajogurttia ja muroja.
Viimeistään 7.07 vaatteet päälle ja hiusten laitto. Tässä vaiheessa ehdin ehkä jopa hieman hengailla ja pyöriä ympyrää.
7.18 ulkovaatteet päälle ja auton putsaaminen näin talvisin.
7.25 liikkeelle pihasta ja hakemaan työkaveri kyytiin.
7.50 olemme viimeistään töissä.

Tiedostan myös sen tosiseikan, että sitten jos mulla on joskus lapsia, niin aamut eivät ehkä ole enää niin miellyttäviä... Kahdenkin ihmisen saamisessa liikenteeseen on välillä tekemistä, saati sitten jos meitä olisi enemmän...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr