Siirry pääsisältöön

Aakkoset: A niin kuin aamut

Päätin sitten minäkin aloittaa omat aakkoseni.
Loogisesti aloitan A:sta. Valitsin sanaksi aamut.
Kuulun niihin todella omituisiin ihmisiin, jotka yleisesti ottaen tykkäävät aamuista. Tai paremminkin voisi sanoa, että yleisesti ottaen mulla ei oo mitään aamuja vastaan ja useimmiten ne ovat vielä aika kivoja. Mun parhaimpiin lapsuuden muistoihini kuuluu se, kun olen isän kanssa yhdessä herännyt kesäaamulla jo viiden maissa ja ihastellut ulkona nousevaa aurinkoa, kastetta ja lintujen sirkutusta. Jotenkin tuosta muistosta tulee edelleen kovin rauhallinen ja mukava olo.

Nykyään aamut ovat enemmän tai vähemmän hektisiä. Arkiaamuni olen aikatauluttanut suhteellisen tarkasti (ja nyt kun meitä taas asustaa täällä kaksi, niin aikatauluni on joutunut välillä hieman koville...) ja tämän ansiosta en joudu heräämään aamuisin turhan aikaisin.
Kello soi 6.42 (mulla on wake up -light, joten olen heräillyt jo siinä pikku hlijaa puolen tunnin ajan), jolloin ampaisen suoraan vessaan. Pisut ja pesut ja sen jälkeen meikkaus.
6.55 tai viimeistään 7.00 olen ruokapöydän ääressä ja syön aamupalani. Aamupalani arkiaamuina on lähes tulkoon vakio: metsämarjajogurttia ja muroja.
Viimeistään 7.07 vaatteet päälle ja hiusten laitto. Tässä vaiheessa ehdin ehkä jopa hieman hengailla ja pyöriä ympyrää.
7.18 ulkovaatteet päälle ja auton putsaaminen näin talvisin.
7.25 liikkeelle pihasta ja hakemaan työkaveri kyytiin.
7.50 olemme viimeistään töissä.

Tiedostan myös sen tosiseikan, että sitten jos mulla on joskus lapsia, niin aamut eivät ehkä ole enää niin miellyttäviä... Kahdenkin ihmisen saamisessa liikenteeseen on välillä tekemistä, saati sitten jos meitä olisi enemmän...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...