Siirry pääsisältöön

Blinejä

Viime vuosina jo lähes perinteeksi on muodostunut pitää meillä kotona blini-ilta. Blinit on tehty pitkän kaavan mukaan (noudatan yleensä aina tattarijauhopussissa olevaa ohjetta). Edellisenä päivänä olen tehnyt siis taikinan puolivalmiiksi jääkaappiin tekeytymään ja sitten juuri ennen vieraiden saapumista olen valmistanut taikinan loppuun. Koska taloudessamme on 2 blinipannua, on vieraina yleensä myös 2 henkilöä. Neljälle ihmiselle kahdella pannulla paistaminen toimii, useammalle ei ehkä niinkään. Tokihan blinit voisi paistaa muullakin pannulla, mutta tuollaisella pienellä pannulla niistä tulee juuri sopivan kokoisia ja paksuisia. Valurautaisesta blinipannusta vielä hieman haaveilen...

Tänä vuonna blinit saivat kaverikseen
mätiä
merilevähelmiä
smetanaa
punasipulia
sienisalaattia
tuorejuusto-poro-kevätsipulihöystöä
suolakurkkuja + hunajaa

Ja blinithän kuuluu sitten paistaa voissa ja niiden jälkeen kuuluu olla yliähkyssä... Ja hyviähän ne ovat :)

Kommentit

  1. Ihanat ja södet nuo eriväriset mariskoolit! :)

    VastaaPoista
  2. Ooh, blinejä! Niitä pitäisikin tehdä. En varmaan koskaan oo itse tehnyt, mutta hyviä ovat. Onko ne nyt jotenkin ihan in, kun monessa blogissa niihin oon törmännyt..? :)

    (Eksyin tänne blogiin toisen blogin kautta..)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Milaja vierailusta :).
    Blinit on tainneet olla useamman vuoden aikalailla suosittuja. Ja näin alkuvuodesta on blinikausi, joten niitä tulee varmaan enemmänki vastaan. ... nyt blinikausi alkaa ilmeisesti olla jo ohi, mutta itse aattelin vielä viikonloppuna tehdä yhdet blinit :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...