Viime vuosina jo lähes perinteeksi on muodostunut pitää meillä kotona blini-ilta. Blinit on tehty pitkän kaavan mukaan (noudatan yleensä aina tattarijauhopussissa olevaa ohjetta). Edellisenä päivänä olen tehnyt siis taikinan puolivalmiiksi jääkaappiin tekeytymään ja sitten juuri ennen vieraiden saapumista olen valmistanut taikinan loppuun. Koska taloudessamme on 2 blinipannua, on vieraina yleensä myös 2 henkilöä. Neljälle ihmiselle kahdella pannulla paistaminen toimii, useammalle ei ehkä niinkään. Tokihan blinit voisi paistaa muullakin pannulla, mutta tuollaisella pienellä pannulla niistä tulee juuri sopivan kokoisia ja paksuisia. Valurautaisesta blinipannusta vielä hieman haaveilen...
Tänä vuonna blinit saivat kaverikseen
mätiä
merilevähelmiä
smetanaa
punasipulia
sienisalaattia
tuorejuusto-poro-kevätsipulihöystöä
suolakurkkuja + hunajaa
Ja blinithän kuuluu sitten paistaa voissa ja niiden jälkeen kuuluu olla yliähkyssä... Ja hyviähän ne ovat :)
Tänä vuonna blinit saivat kaverikseen
mätiä
merilevähelmiä
smetanaa
punasipulia
sienisalaattia
tuorejuusto-poro-kevätsipulihöystöä
suolakurkkuja + hunajaa
Ja blinithän kuuluu sitten paistaa voissa ja niiden jälkeen kuuluu olla yliähkyssä... Ja hyviähän ne ovat :)
Ihanat ja södet nuo eriväriset mariskoolit! :)
VastaaPoistaOoh, blinejä! Niitä pitäisikin tehdä. En varmaan koskaan oo itse tehnyt, mutta hyviä ovat. Onko ne nyt jotenkin ihan in, kun monessa blogissa niihin oon törmännyt..? :)
VastaaPoista(Eksyin tänne blogiin toisen blogin kautta..)
Kiitos Milaja vierailusta :).
VastaaPoistaBlinit on tainneet olla useamman vuoden aikalailla suosittuja. Ja näin alkuvuodesta on blinikausi, joten niitä tulee varmaan enemmänki vastaan. ... nyt blinikausi alkaa ilmeisesti olla jo ohi, mutta itse aattelin vielä viikonloppuna tehdä yhdet blinit :)