Siirry pääsisältöön

lauantaiaamun parhautta

Mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän pidän näköjään hitaista aamuista. Siitä, kun voi istua nojatuolissa kirjan kanssa ja juoda samalla teetä. Siitä, kun ympärillä on hiljaista. Siitä, kun on vielä hämärää ja voi lukea lukulampun valossa kirjaa. Siitä, ettei ole kiire minnekään. Siitä, ettei ole pakko aloittaa aamua aamupalalla vaan voi sen sijaan aloittaa aamun teellä. Myöhemmin on aikaa aamupalalle.

Harmi vaan, ettei arkena tällaisen ajan järjestäminen ole mahdollista. Tai on, jos heräisin tarpeeksi ajoissa. Mutta tällä hetkellä 6.40 on aivan tarpeeksi varhain.... Tällä hetkellä työt tosin sallivat sen, että yhtenä arkiaamunakin voi herätä vasta 7.15 ja silti ehdin olla kotona tunnin. Tunnissa teehetken ehtii jo järjestää. Moni valitsisi hieman pitempään nukkumisen, mutta itseni olen löytänyt useimmiten sängyn sijasta nojatuolista fiilistelemässä aamua.

Ja sitten ne lauantaiaamut. Useimpina lauantaiaamuina (jos en ole viikonloppureissaamassa jossakin) ehdin majoittua nojatuoliin tunniksi tai kahdeksi. Ja nimenomaan kirjan ei läppärin kanssa. Kirjan kanssa on vain se oma tunnelmansa. Ja nykyään kun ei voi enää tehdä sitä samaa mitä teininä eli lukea päivästä 6-10 tuntia... Joten 2 tuntia viikonlopusta kirjalle on aika parhautta... Toisaalta mikä estäisi järjestämästä joskus "kirjaviikonloppua", mutta useimmiten kuitenkin se sosiaalinen elämä vie voiton kirjasta.

Ja nyt valmistautumaan ihanien ystävien häihin :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...