Tätä kakkua tarjosi ensin siskontyttöni. Suhtauduin kakkuun erittäin skeptisesti, koska puolukka ei missään nimessä ole lähelläkään suosikkimarjojani. Itse asiassa se on se ainut marja, jota en voi sietää... Tässä kakussa puolukan maku ei kuitenkaan pääse kovin esiin... Tämä kakku sopii myös hyvin joulun jälkeiseen elämään, tähän voi nimittäin hyvin upottaa joululta jääneet piparit.
Puolukkainen jäätelökakku
Pohja:
150 g piparkakkuja
3/4 dl juoksevaa margariinia
Täyte:
1 l vaniljakermajäätelöä
1½ dl puolukkahilloa
1½ dl puolukkahilloa
Kakun teko lähti käyntiin näillä välineillä:
Piparit täytyy saada siis murskattua. Toki sen voi tehdä jollain koneellakin, mutta itsestäni tämä on paljon helpompi tapa. Eikä tule tiskiäkään.
Seuraavaksi irtopohjavuoka vuorataan leivinpaperilla:
Irtopohjavuokaan taputellaan piparkakkumurut, joihin on sekoitettu juokseva margariini:
Sitten pöydällä sulamassa ollut jäätelö sekoitetaan puolukkahillon kanssa:
Ja jäätelöhässäkkä kaadetaan vuokaan ja pistetään pakkaseen. Viimeistään seuraavana päivänä kakku on jäätynyt. Ennen tarjoilua kakku kannattaa nostaa n. 15 minuutiksi lämpimään.
Kommentit
Lähetä kommentti