Siirry pääsisältöön

Copas y Tapas


Tätä ravintolaa olen halunnut jo pitemmän aikaa kokeilla. Vihdoin ja viimein aika oli sopiva ja suuntasimme Fabianinkadulla sijaitsevaan ravintolaan . Ravintola oli valitsemanamme iltana aika täynnä ja istuimmekin ns. baarin puolella. Se ei tunnelmaa haitannut yhtään, mutta ehkä seuraavalla kerralla tekisin pöytävarauksen.

Ravintolalla on, ainakin mun tuntemista ravintoiloista, hieman poikkeava toimintaperiaate. Ravintolassa ei ole ruokalistoja, vaan tilaaminen tehdään täysin juttelemalla tarjoilijan kanssa. Aluksi kerrotaan nälkäisyyden aste, ja valitaan siis joko kolmen, neljän tai viiden tapaksen lautanen. Tapaksia ei valita itse, vaan tarjoilijalle kerrotaan toiveet. Tapasten tullessa pöytään tarjoilija esittelee jokaisen tapaksen. Ja olihan ne hyviä. Tapakset eivät ole ns. perinteisiä tapaksia vaan hieman fuusiokitchen-henkisiä. Tapakset eivät mitenkään erityisesti ole juuri espanjalaisia vaan niissä on myös erittäin paljon suomalaisia aineksia ja ajatuksia.

P ei esittänyt tapasten suhteen mitään vaatimuksia, itse toivoin omani ilman kalaa tai äyriäisiä. Ja hyviä saatiin kummatkin. Ihania raikkaita aineksia, hyviä leipiä, hyviä lihoja. Kaikki oli niin hyvää. Jälkiruoaksi nautimme vielä Crema Catalanat ja ne kyllä kruunasivat aterian. Ja palvelu. Se oli todella todella hyvää. Selvästikin ilta oli kiireinen, mutta silti tarjoilija ehti hyvin jutustella.

 Hinnaltaan tämä ei ole edullisimmasta päästä (5:n tapaksen rypäs maksoi muistaakseni 22 €), mutta oli kyllä ehdottomasti hintansa väärti. Myös kokeilemamme viini oli todella hyvää. Tästä ravintolasta tykkäsin todella todella paljon ja menen kyllä uudestaankin :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...