Tähän viikonloppuun on tähän mennessä kuulunut paljon hauskoja ja ihania tunnelmia. Ja paljon vauvoja, jotka nekin on hauskoja ja ihania :). Perjantaina meillä oli vieraita, joita kaikkia yhdisti asuminen Saksassa. Itse olin läsnäolevasta seurueesta ainut, joka ei ole ollut kirjoilla Saksassa missään vaiheessa. Illan kielet vaihtelivat myös sikinsokin suomen, englannin ja saksan välillä. Meidän 4 hengen ruokapöytä todettiin taas jälleen kerran hieman pieneksi... 6 aikuista + 3 lasta on ehkä hieman haastava yhdistelmä. Sitten joskus, kun meillä on kenties isompi asunto, hankimme ehdottomasti myös isomman ruokapöydän. Sitten voi ehkä harkita tarjoavansa isommalle vierasporukallekin muutakin ruokaa kuin piirakkaa + salaattia.
Piirakka ja salaattikin kyllä tekivät hyvin kauppansa. Illan tarjoomuksina olivat mozzarellasalaatti sekä vuohenjuusto-tomaattipiirakkaa. Piirakka oli täysin uusi kokeilu, joten hieman jännitti, mitä siitä tulee. Mutta hyvää oli :)
Vuohenjuusto-tomaattipiirakka
Pohja:
250g porkkanasosetta
¾ dl juoksevaa margariinia
3½ dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
Täyte:
½ dl sitruunapestoa (tai ihan vaan pestoa, jos ei halua hieman sitruunaista makua)
200g vuohenjuustoa
250 g kirsikkatomaatteja
2 rkl pinjansiemeniä
½ dl aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
Sekoita porkkanasose + rasva. Lisää jauhot + niihin sekoitetut leivinjauhe + suola. Sekoita tasaiseksi. Painele jauhoja käyttäen uunivuokaan. Taikinasta pitäisi tulla n. 32cm x 24cm kokoinen suorakaide. Levitä pohjalle sitruunapesto, viipaloitu vuohenjuusto, viipaloidut kirsikkatomaatit ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Päällimmäiseksi pinjansiemenet.
Paista uunin alimmalla tasolla 200 C n. 25 – 30 min. Koristele paistamisen jälkeen tuoreella basilikalla.
Eilen aamulla kävimme sitten aamukaakaolla merenrannassa. Ilma oli hieman harmaa, mutta tunnelmallista oli silti :). Tämä pitää ottaa joskus uudestaan. Ja eilisen isoin tapahtuma oli totta kai pikkuruisen kummipojan kastejuhla. Ihanat juhlat ja ihana nimi :)
Piirakka ja salaattikin kyllä tekivät hyvin kauppansa. Illan tarjoomuksina olivat mozzarellasalaatti sekä vuohenjuusto-tomaattipiirakkaa. Piirakka oli täysin uusi kokeilu, joten hieman jännitti, mitä siitä tulee. Mutta hyvää oli :)
Vuohenjuusto-tomaattipiirakka
Pohja:
250g porkkanasosetta
¾ dl juoksevaa margariinia
3½ dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
Täyte:
½ dl sitruunapestoa (tai ihan vaan pestoa, jos ei halua hieman sitruunaista makua)
200g vuohenjuustoa
250 g kirsikkatomaatteja
2 rkl pinjansiemeniä
½ dl aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
Sekoita porkkanasose + rasva. Lisää jauhot + niihin sekoitetut leivinjauhe + suola. Sekoita tasaiseksi. Painele jauhoja käyttäen uunivuokaan. Taikinasta pitäisi tulla n. 32cm x 24cm kokoinen suorakaide. Levitä pohjalle sitruunapesto, viipaloitu vuohenjuusto, viipaloidut kirsikkatomaatit ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Päällimmäiseksi pinjansiemenet.
Paista uunin alimmalla tasolla 200 C n. 25 – 30 min. Koristele paistamisen jälkeen tuoreella basilikalla.
Eilen aamulla kävimme sitten aamukaakaolla merenrannassa. Ilma oli hieman harmaa, mutta tunnelmallista oli silti :). Tämä pitää ottaa joskus uudestaan. Ja eilisen isoin tapahtuma oli totta kai pikkuruisen kummipojan kastejuhla. Ihanat juhlat ja ihana nimi :)
Kommentit
Lähetä kommentti