Aamu alkoi sopivasti kalenterin päivittämisellä. P:n muutettua takaisin Suomeen otimme käyttöön tuollaisen perinteisen kalenterin (joka jonkin ammattijärjestön kautta oli talouteemme saapunut). Periaatteessa käytämme kummatkin googlen kalenteria ja synkronoimme sinne myös toistemme kalenterit. MUTTA käytännössä tuo perinteinen kalenteri näyttää toimivan paljon paremmin. Näin kumpikin on edes suunnilleen selvillä toisen menoista, mahdollisesti myös etukäteen. Kuvassa näkyykin 3 värikynää, jolla koodaamme menot. Punainen on P:n, vihreä on allekirjoittaneen ja sininen on yhteisten menojen väri. Olen pyrkinyt myös listaamaan kalenteriin katsottuja leffoja, ravintoloita, joissa ollaan käyty yms. Näin kalenteri toimii myös osittain päiväkirjamaisena. Ainakin siitä voi tässä kuluvan vuoden aikana selailla, että mitä kaikkea onkaan tehty.
Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...
Kommentit
Lähetä kommentti