kuva, joka ei tee oikeutta tälle ruoalle... |
800 g kesäkurpitsaa
ripaus suolaa
Jauhelihakastike:
1 tölkki yrttimaustettua tomaattimurskaa
n.1 dl kermaa
400g jauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynttä
1 pieni prk tomaattisosetta
suolaa, mustapippuria, currya, paprikamaustetta
Lisäksi
n.1-2 dl juustoraastetta
Valmista ensin kastike. Paista jauheliha ja lisää pilkotut sipuli + valkosipuli. Paistele sen verran, että sipulit ovat myös kuullottuneet. Mausta jauheliha + lisää tomaattisose. Maun ollessa hyvä lisää tomaattimurska ja kerma. Keitä kannen alla pienellä lämmöllä 1-2h. Mitä kauemmin sen parempi. Jos kastike näyttää jäävän liian löysäksi anna kiehua myös ilman kantta.
Leikkaa kesäkurpitsat pituussunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele suolaa päälle (itketä). Anna hikoilla 15 min. Kuivaa talouspaperilla.
Nostele uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa ja jauhelihakastiketta niin, että pinnalle jää kurpitsa. Ripottele päälle juustoraaste.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 40 min.
Kommentit
Lähetä kommentti