Tämä kastike sopisi varmasti hyvin pastan kanssa. Itse en ole vielä kertaakaan sitä niin kokeillut, vaan meillä se on syöty kukkakaaliparsakaaligratiinin kanssa.
Kastike:
• reilusti oliiviöljyä
• 2 valkosipulin kynttä
• 1 sipuli
• 2 tlk kuorittuja tomaatteja
• 1/2 ruukku basilikaa silputtuna
• 2 tl sokeria
• loraus punaviiniä (toimii ilmankin, mutta parempaa tämän kanssa)
• 1 tl suolaa
• reilusti mustapippuria myllystä
Valmista ensin kastike. Viipaloi valkosipulin kynnet todella ohuiksi ja silppua sipuli. Kuullota öljyssä. Lisää loput ainekset. Anna kiehua pienellä lämmöllä 1-2 tuntia. Mitä pidempi aika, sitä parempi. Jossain vaiheessa tomaatit kannattaa pienistää lastan avulla, se onnistuu helposti.
Lihapullat:
• 400 g naudan jauhelihaa
• 2dl kermaviiliä
• n 1 dl korppujauhoja/vehnäleseitä tms
• 1 muna
• 1/2 ruukku persiljaa silputtuna
• 1 valkosipulinkynsi
• kourallinen raastettua parmesaania
• 1 tl suolaa
• reilusti mustapippuria myllystä
Sekoita korppujauhot (tai vehnäleseet) kermaviiliin. Anna turvota hetken. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Kastikkeen muhittua n.1½ tuntia pyörittele taikinasta pieniä lihapullia ja lisää ne kastikkeeseen. Kääntele lihapullia välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti. N. 20-30 minuutin päästä lihapullat ovat kypsiä.
Kastike:
• reilusti oliiviöljyä
• 2 valkosipulin kynttä
• 1 sipuli
• 2 tlk kuorittuja tomaatteja
• 1/2 ruukku basilikaa silputtuna
• 2 tl sokeria
• loraus punaviiniä (toimii ilmankin, mutta parempaa tämän kanssa)
• 1 tl suolaa
• reilusti mustapippuria myllystä
Valmista ensin kastike. Viipaloi valkosipulin kynnet todella ohuiksi ja silppua sipuli. Kuullota öljyssä. Lisää loput ainekset. Anna kiehua pienellä lämmöllä 1-2 tuntia. Mitä pidempi aika, sitä parempi. Jossain vaiheessa tomaatit kannattaa pienistää lastan avulla, se onnistuu helposti.
Lihapullat:
• 400 g naudan jauhelihaa
• 2dl kermaviiliä
• n 1 dl korppujauhoja/vehnäleseitä tms
• 1 muna
• 1/2 ruukku persiljaa silputtuna
• 1 valkosipulinkynsi
• kourallinen raastettua parmesaania
• 1 tl suolaa
• reilusti mustapippuria myllystä
Sekoita korppujauhot (tai vehnäleseet) kermaviiliin. Anna turvota hetken. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Kastikkeen muhittua n.1½ tuntia pyörittele taikinasta pieniä lihapullia ja lisää ne kastikkeeseen. Kääntele lihapullia välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti. N. 20-30 minuutin päästä lihapullat ovat kypsiä.
Kommentit
Lähetä kommentti