Tänä vuonna kunnostauduimme P:n kanssa ja teimme pääsiäisillallisen mun vanhemmille + veljelle. Vietimme pääsiäisen kotikotona niin kuin lähes aina muulloinkin. Käytännössä ruokapuoli kotikotona menee lähes aina niin, että mä suunnittelen äidin kanssa yhdessä ruokalistan ja toteutan sen yhdessä äidin kanssa. Tänä pääsiäisenä päätimme P:n kanssa valmistaa illallisen kokonaan. Ja koska Muhamed ei tule vuoren luo, niin vuoren on mentävä Muhamedin luo. Valmistimme siis tämän pääsiäisillallisen meillä kotikotona.
Alkuruokana tarjosimme paahdettua kasvissosekeittoa . Keiton valmistin jo edellisenä iltana täällä kotona ja kuljetimme sen sitten 500km. Pääruokana oli ystävältäni M:ltä saadun ohjeen mukaan valmistettuja "siiliperunoita", yrttimarinoitua naudan paahtopaistia sekä salaattia. Jälkiruoaksi tarjosin sisilialaisittain valmistettua sitruunavaahtoa.
Sisilialainen sitruunavaahto
3 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g mascarponea
1rkl sitruunamehua
2 rkl Limoncelloa (sitruunalikööri)
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
Lisänä tarjosin mantelirouheesta (1dl), fariinisokerista (3 rkl) ja vedestä (1rkl) valmistettua seosta. Seosta kuumennettiin pannulla, kunnes se oli paahtunut kevyesti. Tämän jälkeen se kaadettiin leivinpaperille ja annettiin jäähtyä. Lopuksi seosta murustellaan jälkiruoka-annosten päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti