Kesän yksi parhaista jutuista on grillaaminen. Hieman (tai no vähän enemmänkin) haaveilen isosta kaasugrillistä, mutta toistaiseksi tyydyn grillailemaan Opan sähkögrillillä. Opan sähkögrilliin lisäämme aina joko grillikiven, jonka päällä on kätevä paistaa lihaa yms. tai muurikkapannun. Muurikkapannua käytämme muurikkalettujen lisäksi myös erilaisten wokkimaisten hässäköiden paistamiseen.
Tänä vuonna grillikauden avaaminen jäi suhteellisen myöhäiseksi. Vasta viikko vapun jälkeen. Tällä kertaa valmistimme porsaan ulkofilepihvejä, maisseja sekä grillattua anasta ja lisukkeena salaattia.
Ulkofileepihvit
600g porsaan tai naudan ulkofilettä
3/4 dl soijakastiketta
3/4 dl öljyä
3/4 dl viinietikkaa
sinappia, valkosipulia, pippuria, oreganoa (ja kenties chiliä tai jotain muuta kivaa, mitä sattuu olemaan)
Leikkaa ulkofile ohuiksi pihveiksi ja nuiji ne lihanuijan sileällä puolella vielä ohuemmiksi. Valmista marinadi ja laita pihvit marinadin kanssa muovipussiin tai kannelliseen astiaan. Anna pihvien maustua yön yli ja kääntele välillä. Grillaa (ja väriä näihin saa, kun ensin "sotkee" pannun tai paistoalusta marinadinesteellä ja paistelee sitä itsekseen... pihveistäkin tulee kivemman näkösiä tällä toiminnolla). Itse laitan pihvien päälle vielä ennen syöntiä aurajuustoa.
Tänä vuonna grillikauden avaaminen jäi suhteellisen myöhäiseksi. Vasta viikko vapun jälkeen. Tällä kertaa valmistimme porsaan ulkofilepihvejä, maisseja sekä grillattua anasta ja lisukkeena salaattia.
Ulkofileepihvit
600g porsaan tai naudan ulkofilettä
3/4 dl soijakastiketta
3/4 dl öljyä
3/4 dl viinietikkaa
sinappia, valkosipulia, pippuria, oreganoa (ja kenties chiliä tai jotain muuta kivaa, mitä sattuu olemaan)
Leikkaa ulkofile ohuiksi pihveiksi ja nuiji ne lihanuijan sileällä puolella vielä ohuemmiksi. Valmista marinadi ja laita pihvit marinadin kanssa muovipussiin tai kannelliseen astiaan. Anna pihvien maustua yön yli ja kääntele välillä. Grillaa (ja väriä näihin saa, kun ensin "sotkee" pannun tai paistoalusta marinadinesteellä ja paistelee sitä itsekseen... pihveistäkin tulee kivemman näkösiä tällä toiminnolla). Itse laitan pihvien päälle vielä ennen syöntiä aurajuustoa.
Ja kuuluihan grillikauden avajaisiin tietenkin myös skumppa :) |
Oi miten kivan ja herkullisen näköistä. Meillä ei oo vieläkään grillauskausi alkanut. Yleensä viimeistään vappuna ollaan aloitettu. Grilliherkut on ihania, varsinkin pekoniin kääritty parsa ja koskenlaskijatäytteiset herkkusienet. Nam. Freixenet kruunaa koko setin aika kivasti :)
VastaaPoistaMekin ollaan yleensä vappuna grillikausi avattu, tänä vuonna jäi myöhäsemmäksi. Tänä vuonna oon kylläkin päättänyt käyttää paremmin hyväksi meidän parvekkeen ilta-aurinkoa ja vähintäänkin syödä enemmän partsilla :) Pekoniin käärittyä parsaa en olekaan muuten kokeillut, täytyykin pistää kokeilulistalle.
Poista