Mä olen löytänyt itsestäni ihmeellisen puolen. Tykkään nimittäin nykyään huomattavasti enemmän pizzasta kylmänä kuin lämpimänä... (Tämä ei päde pizzerioiden pizzoihin vaan itse tehtyihin) Niinpä olen viime aikoina tehnyt pizzaa lähinnä retkievääksi tai evääksi töihin tai muuten vain niin, että se syödään seuraavana päivänä vasta.
Täydellisen pizzapohjan metsästystä olen harrastanut myös viime aikoina ja tällä hetkellä olen tykästynyt tällaiseen:
Pizzapohja
3 dl vehnäjauhoja
2,4 dl durumjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
2,25 lämmintä vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon vesiöljyseos. Vaivaa kunnolla. Todella kunnolla, tyyliin 10 min. Kohota tunti lämpimässä. Pizzojen leipomisen ja täyttämisen jälkeen paista 225 C n. 10min.
Viime aikojen löytöihin kuuluu myös keraaminen pizzakivi. Löytö löytyi omasta kaapista. Pizzakivi oli hautautunut sinne kaiken muun alle ja unohtunut täysin. Nyt sitä sitten onkin käytetty. Itse käytän kiveä niin, että laitan sen ensin uuniin lämpiämään n. 10 minuutiksi (jos paistaa pizzan pellillä, niin senkin voi lämmittää etukäteen). Yllä olevasta pohjasta teen yleensä 4 pienempää pizzaa, joita siten yksi kerrallaan paistelen. Kiven lämmittämisen jälkeen siirrän pizzan leivinpaperin kera (laittaisin ilman, jos mulla olis mitään kätevää tapaa saada pizzaläystäke siirrettyä) uuniin ja siellä se sitten saa paistua.
keraaminen pizzakivi |
Tämän hetken suosikkitäytteet ovat tällaiset:
pohjalle tomaattikastike (tomaattipyrettä, johon on lisätty yksi valkosipulin kynsi pienistettynä sekä oreganoa)
päälle silputtua sipulia, aurinkokuivattua tomaattia, herkkusieniä ja kirsikkatomaatteja. Tämän jälkeen päälle pisaroittain pestoa ja päällimmäiseksi juustoraastetta.
Oma tekemä pitsa on hyvää myös kylmänä. Kuka jaksaa lämmittää sitä mikrossa, kun siinä ajassa saa jo pari slicea kylmääkin herkkua naamariin :))
VastaaPoistaMeillä on pitsakivenä edullisempi vaihtoehto oikealle pitsakivelle, nimittäin Bauhausista ostettu graniittilaatta (pihakiveä oikeesti). Se uuniin ja uuni niin kuumaksi kun saa. Pitsa valmistuu supernopeesti ja pohjasta tulee ihanan rapsakka.
Hauskaa viikonloppua!
Tuo mun viimeisin pizzantekele oli oikeesti huomattavasti parempaa kylmänä... Jäähdytin sitä oikein tarkoituksellisesti uunista ottamisen jälkeen :D
Poista