eikä mikä tahansa lettu, vaan muurikkalettu :).
Helatorstaina seuraan liittyi ystävämme O ja pikkuruinen S. Hyvässä seurassa lämpeni Opan sähkögrilli sekä muurikkapannu grillin päällä.
Muurikkaletut
1 l maitoa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2,5 dl ohrajauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat kunnolla ja sekoita joukkoon puolet maidosta. Lisää jauhot vähitellen ja vatkaa voimakkaasti. Sekoita joukkoon suola, öljy sekä loput maidosta. Anna taikinan turvota ainakin pari tuntia. Itse valmistin taikinan tällä kertaa 2 päivää aiemmin, taikinan pitäisi säilyä jääkaapissa useamman päivän.
Pilvisestä säästä huolimatta lettujen paisto sujui ja letuista tuli maittavia
Lettujen kera tarjosimme mansikkahilloa + ranskankermaa (yllättävän toimiva yhdistelmä), mansikkarahkaa sekä suolaisena täytteenä jauhelihatäytettä (+tuorekurkkua).
Jauhelihatäyte
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa, pippuria
n. 2tl kuivattua basilikaa
3 - 4 rkl tomaattisosetta
1 ranskankerma
loraus lihafondia
Paista jauheliha, lisää sipuli + valkosipulinkynsi ja paista sen verran, että sipulit kuullottuvat. Mausta ja maista. Lisää ranskankerma sekä lihafondi.
Helatorstaina seuraan liittyi ystävämme O ja pikkuruinen S. Hyvässä seurassa lämpeni Opan sähkögrilli sekä muurikkapannu grillin päällä.
Muurikkaletut
1 l maitoa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2,5 dl ohrajauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat kunnolla ja sekoita joukkoon puolet maidosta. Lisää jauhot vähitellen ja vatkaa voimakkaasti. Sekoita joukkoon suola, öljy sekä loput maidosta. Anna taikinan turvota ainakin pari tuntia. Itse valmistin taikinan tällä kertaa 2 päivää aiemmin, taikinan pitäisi säilyä jääkaapissa useamman päivän.
Pilvisestä säästä huolimatta lettujen paisto sujui ja letuista tuli maittavia
Lettujen kera tarjosimme mansikkahilloa + ranskankermaa (yllättävän toimiva yhdistelmä), mansikkarahkaa sekä suolaisena täytteenä jauhelihatäytettä (+tuorekurkkua).
Jauhelihatäyte
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa, pippuria
n. 2tl kuivattua basilikaa
3 - 4 rkl tomaattisosetta
1 ranskankerma
loraus lihafondia
Paista jauheliha, lisää sipuli + valkosipulinkynsi ja paista sen verran, että sipulit kuullottuvat. Mausta ja maista. Lisää ranskankerma sekä lihafondi.
Yummy! :P
VastaaPoistaMä en voi vieläkään uskoa tota ransankerma-juttua, vaikka sun blogi on varmaan jo kolmas jossa siihen törmään.. Voi kyllä olla, että seuraavalla lettukerralla ostan ihan pienen pienen ranskankermapurkin, ja TOSI ison kermapurkin. ;)
Mullekin tää oli vasta eka kerta, kun kokeilin ranskankermaa (siis lettujen yhteydessä) ja yllätyin positiivisesti. Eihän se nyt ihan kerman veroista ollut, mutta ihmeellisen hyvin se mansikkahillon kaveriksi sopi :)
Poista