Siirry pääsisältöön

Brunssilla Sunnissa


 Juhannusviikonloppuna suuntasimme myös brunssille Senaatintorilla sijaitsevaan Sunniin . Ravintola mainosti brunssiaan suomalaisena juhannusbrunssina ja pöydästä löytyikin erilaisia leipiä (muunmuassa mielettömän hyvää saaristolaisleipää), paahtopaistia, kinkkua, muutamaa salaattia, uusia perunoita, lohta, silakoita, silliä ja uusia perunoita. Lisäksi oli jogurttia sekä ravintolan omaa mysliä, hedelmiä, valkohomejuustoa sekä mielettömän hyvää pähkinöillä höystettyä siirappia (tätä siis syötiin valkohomejuuston kanssa). Tuo viimeinen vei niin kielensä mennessään. Ehdottomasti tämän brunssin huippukohta. Tarjolla oli myös teetä (erilaisia irtoteelaatuja, plussaa tästä), kahvia sekä herkullisen näköistä mansikkakakkua (tätä ei tosin maistettu, vatsat olivat jo täynnä).

Ravintola oli kuin tehty turisteille. Suhteellisen suomalaista ruokaa, musiikkina soi suomalaista iskelmää ja ikkunoista oli näkymät Senaatintorille. Puolet asiakkaista taisikin olla turisteja kielten sekamelskasta päätellen.

Tämä brunssipaikka oli oikein kiva. Ruoka oli myös kivaa. Mutta homejuustoa + pähkinäsiirappia lukuunottamatta mikään ei aiheuttanut suuren suuria kicksejä. Hintaan nähden kuitenkin hyvää. Voisin mennä uudestaankin. + tuota pähkinäsiirappia on pakko kokeilla itse...

Kommentit

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä. :) Muutaman kerran olin Sunnin ohi kävellyt, mutten ole eksynyt sisään vielä kertaakaan. Nuo näkymät ovat kyllä upeat!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen joskus kokeilemaan. Mitään überkokemusta Sunn ei anna, mutta peruskivaa meininkiä kuitenkin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...