Tämä oli ehkäpä paras resepti, mitä oon kokeillut, pitkään aikaan. Mitään karppiruokaa tämä ei ole, eikä terveellistä, eikä laihduttavaa eikä hajuhaitatonta, mutta mielettömän hyvää syötävää tästä tuli. Siispä,
Valkosipuliperunat
n. 1 kg perunoita
2 x 2 dl ruokakermaa
8 (!!) valkosipulin kynttä
mustapippuria
suolaa
voita n. 50 g
Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Voitele uunivuoka voilla. Laita vuokaan puolet perunoista ja päälle suolaa, mustapippuria myllystä sekä 4 valkosipulin kynttä puristettuna. Päälle 2 dl ruokakermaa. Sitten loput perunat ja samat toimenpiteet uudestaan. Lopuksi päälle vielä reilusti (n. 50 g) voita viipaleina. Sitten vain uuniin (200 C) muhimaan 1 - 2 tunniksi.
Toimii myös lämmitettynä seuraavan päivänä. Ja sitä seuraavana... ...ja sitä kauemman ne eivät riitäkään kahdelle hengelle.
Valkosipuliperunat
n. 1 kg perunoita
2 x 2 dl ruokakermaa
8 (!!) valkosipulin kynttä
mustapippuria
suolaa
voita n. 50 g
Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Voitele uunivuoka voilla. Laita vuokaan puolet perunoista ja päälle suolaa, mustapippuria myllystä sekä 4 valkosipulin kynttä puristettuna. Päälle 2 dl ruokakermaa. Sitten loput perunat ja samat toimenpiteet uudestaan. Lopuksi päälle vielä reilusti (n. 50 g) voita viipaleina. Sitten vain uuniin (200 C) muhimaan 1 - 2 tunniksi.
Toimii myös lämmitettynä seuraavan päivänä. Ja sitä seuraavana... ...ja sitä kauemman ne eivät riitäkään kahdelle hengelle.
Kommentit
Lähetä kommentti