Siirry pääsisältöön

Fannyn brunssi

Sunnuntaina oli jälleen brunssipäivä. Tällä kertaa suuntasin Sinebrychoffin puistossa sijaitsevaan Fannyyn.

Olin paikalla jo 10.30 ja sain mukavan terassipöydän. Sää oli aurinkoinen, joten ulkona oli kiva istua. Hieman linnut yrittivät lähennellä, mutta ei niitäkään mitenkään mielettömästi paikalla pörrännyt. Fannyn brunssi nousi listallani ehdottomasti parhaimpien joukkoon (Dylan Pink taitaa edelleen viedä voiton, mutta ei tämä kauaksi jäänyt). Tarjoilut olivat hyvät. Plussaa siitä, että vegeannokset oli selkeästi merkattu. Tarjolla oli montaa erilaista salaattia, leikkeleitä, sienipiirakkaa (joka herkullisesta ulkonäöstä huolimatta oli pettymys, se ei maistunut oikein millekään :/ ), munakokkelia, makkaroita, erilaisia leipiä. Lisäksi tarjolla oli riisiä ja jonkinalaista kastiketta, mutta niitä en maistanut, koska tuohon aikaan aamusta noin ruokamainen ruoka ei oikein muhun uppoa.



Paikasta löytyi myös teetä (erilaisia haudutettavia, hyvähyvä), kahvia, muutamaa mehua. Ja jälkkäripöydässä näytti olevan vaahtokarkkeja ja jonkinlaista suklaista piirakkaa (tällä kertaa pysyin lujana ja välttelin jälkkäripöydän antimet).
Hintaansa nähden loistava brunssi ja paikasta monta monta plussaa.

Brunssilta suuntasinkin sitten autoon ja hurautin Lahteen katsomaan BMW Pro Touria eli beachvolleyn Suomen parhaimmiston pelejä. P.s. jos beach kiinnostaa, niin nyt viikonloppuna on Hietsun osakilpailu ja 10. - 12.8. on sitten SM-finaalit Rautatientorilla.



Finaalipelien jälkeen takaisin autolla pääkaupunkiseudulle ja vielä treenaamaan itse rantaan. Täysi, mutta kiva, sunnuntapäivä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr