Siirry pääsisältöön

Fannyn brunssi

Sunnuntaina oli jälleen brunssipäivä. Tällä kertaa suuntasin Sinebrychoffin puistossa sijaitsevaan Fannyyn.

Olin paikalla jo 10.30 ja sain mukavan terassipöydän. Sää oli aurinkoinen, joten ulkona oli kiva istua. Hieman linnut yrittivät lähennellä, mutta ei niitäkään mitenkään mielettömästi paikalla pörrännyt. Fannyn brunssi nousi listallani ehdottomasti parhaimpien joukkoon (Dylan Pink taitaa edelleen viedä voiton, mutta ei tämä kauaksi jäänyt). Tarjoilut olivat hyvät. Plussaa siitä, että vegeannokset oli selkeästi merkattu. Tarjolla oli montaa erilaista salaattia, leikkeleitä, sienipiirakkaa (joka herkullisesta ulkonäöstä huolimatta oli pettymys, se ei maistunut oikein millekään :/ ), munakokkelia, makkaroita, erilaisia leipiä. Lisäksi tarjolla oli riisiä ja jonkinalaista kastiketta, mutta niitä en maistanut, koska tuohon aikaan aamusta noin ruokamainen ruoka ei oikein muhun uppoa.



Paikasta löytyi myös teetä (erilaisia haudutettavia, hyvähyvä), kahvia, muutamaa mehua. Ja jälkkäripöydässä näytti olevan vaahtokarkkeja ja jonkinlaista suklaista piirakkaa (tällä kertaa pysyin lujana ja välttelin jälkkäripöydän antimet).
Hintaansa nähden loistava brunssi ja paikasta monta monta plussaa.

Brunssilta suuntasinkin sitten autoon ja hurautin Lahteen katsomaan BMW Pro Touria eli beachvolleyn Suomen parhaimmiston pelejä. P.s. jos beach kiinnostaa, niin nyt viikonloppuna on Hietsun osakilpailu ja 10. - 12.8. on sitten SM-finaalit Rautatientorilla.



Finaalipelien jälkeen takaisin autolla pääkaupunkiseudulle ja vielä treenaamaan itse rantaan. Täysi, mutta kiva, sunnuntapäivä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...