Siirry pääsisältöön

kesälomakriisi

Viime aikoihin on kuulunut paljon erinäistä kriiseilyä erinäisistä aiheista. Ja senpä takia pienetkin asiat vaativat suuria ponnisteluja. Kuten, että muutamaa postausta en saa vaan valmiiksi, koska en saa aikaiseksi kaivaa puhelinta + puhelimen yhdyspiuhaa koneeseen, jotta voisin ladata pari kuvaa. ...ja tätäkin kirjoitettaessa tuon puuhan olisin jo tehnyt, mutta näköjään en saa vain aikaiseksi.

Ja sitten mä tajusin, että kesäloma on ihan oikeasti kohta ohi! Tämä iskee joka vuosi. Ja ei saisi valittaa (enkä oikeastaan sitä teekään), tiedän että tämä überpitkä kesäloma on luksusta. Mutta überpitkän kesäloman huono puoli on siinä, että lomailuun ja lomarytmiin ehtii tottua. Ja se, että koska lomaa on joka vaiheessa vielä niin paljon jäljellä, niin ei tule tehtyä oikein mitään suunnitelmia logiikalla: ehtiihän tässä vielä. No, ei ehdi enää... Loma loppuu ihan pian ja tajusin, että en oo tänä kesänä saanut reissattua yhtä Saksa-viikonloppua ja paria kotiseutuviikonloppua lukuunottamatta yhtään minnekään... Enkä myöskään oo käynyt niissä monessa Helsinki-kohteessa missä ajattelin...  Ja siis onhan mulla lomaa jäljellä vielä pikkasen päälle 2 viikkoa ja hupsista, ne tulivatkin ihan täyteen.
Mutta heeei, mihin se loma meni?

Mulla on selkeästi lomanloppumisstressi kaiken muun kriiseilyn lisäksi. No, onneksi töissä on tosi kivaa ja on kiva nähdä työkavereita ja töiden alettuakin on vielä toivottavasti hyviä säitä jäljellä ja iltaisin voi tehdä kaikkea kivaa. *potkii itseään ylös tästä kriiseilystä*

Seuraavaksi pakkaankin auton ja hurautan Kallioon. Kallion puistokirppis siis jälleen tänään klo 14-19.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa