Siirry pääsisältöön

kesälomakriisi

Viime aikoihin on kuulunut paljon erinäistä kriiseilyä erinäisistä aiheista. Ja senpä takia pienetkin asiat vaativat suuria ponnisteluja. Kuten, että muutamaa postausta en saa vaan valmiiksi, koska en saa aikaiseksi kaivaa puhelinta + puhelimen yhdyspiuhaa koneeseen, jotta voisin ladata pari kuvaa. ...ja tätäkin kirjoitettaessa tuon puuhan olisin jo tehnyt, mutta näköjään en saa vain aikaiseksi.

Ja sitten mä tajusin, että kesäloma on ihan oikeasti kohta ohi! Tämä iskee joka vuosi. Ja ei saisi valittaa (enkä oikeastaan sitä teekään), tiedän että tämä überpitkä kesäloma on luksusta. Mutta überpitkän kesäloman huono puoli on siinä, että lomailuun ja lomarytmiin ehtii tottua. Ja se, että koska lomaa on joka vaiheessa vielä niin paljon jäljellä, niin ei tule tehtyä oikein mitään suunnitelmia logiikalla: ehtiihän tässä vielä. No, ei ehdi enää... Loma loppuu ihan pian ja tajusin, että en oo tänä kesänä saanut reissattua yhtä Saksa-viikonloppua ja paria kotiseutuviikonloppua lukuunottamatta yhtään minnekään... Enkä myöskään oo käynyt niissä monessa Helsinki-kohteessa missä ajattelin...  Ja siis onhan mulla lomaa jäljellä vielä pikkasen päälle 2 viikkoa ja hupsista, ne tulivatkin ihan täyteen.
Mutta heeei, mihin se loma meni?

Mulla on selkeästi lomanloppumisstressi kaiken muun kriiseilyn lisäksi. No, onneksi töissä on tosi kivaa ja on kiva nähdä työkavereita ja töiden alettuakin on vielä toivottavasti hyviä säitä jäljellä ja iltaisin voi tehdä kaikkea kivaa. *potkii itseään ylös tästä kriiseilystä*

Seuraavaksi pakkaankin auton ja hurautan Kallioon. Kallion puistokirppis siis jälleen tänään klo 14-19.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj