Siirry pääsisältöön

lasten kera

Viime viikolla saimme yökylään ihastuttavan kummityttömme N:n ja hänen siskonsa R:n. Näiden 5- ja 7-vuotiaiden tyttöjen kanssa viiletettiin sitten 24h (vanhempien ollessa ansaitulla 24h-lomalla). Sopivasti myös sattui, että noiden 24 tunnin aikana oli mitä upein ilma. Aikaa siis vietettiin ulkona paljon.

Ekana iltana kävimme Hietsussa uimassa. Tai no N ja R uivat. Minä en.... Vaihdoin mäkin binikien alaosan ylle siltä varulta, että joudun hengenpelastustehtäviin. En onneksi kuitenkaan joutunut... Kahlailin sitten hieman merivedessä, mutta mun mielestä se oli kyllä aika kylmää. Tyttöjen mielestä ei niinkään...


Hietsun reissun yhteydessä oli kätevä käydä myös Helsingin jäätelötehtaan jäätelökioskilla Taivallahden tenniskeskuksen edessä. Suomesta ostettavista jäätelötötteröistä Helsingin jäätelötehtaan tötteröt vievät kyllä voiton muista. Tällä kertaa testailimme sitruunajäätelöä sekä sitruunarahkajäätelöä. Aika herkullisia olivat molemmat.

Toisen päivän me sitten vietimmekin Korkeasaaressa. Matkaeväiksi piti tietenkin ostaa Kauppatorilta herneitä ja mansikoita ja olivathan ne hyviä. Korkeasaaressa oli aika helteistä, jonka takia jälleen kerran useimmat eläimet tyytyivät pötköttelemään varjossa. No, saatiin me silti ihailla monia ja leikkipuistot olivat tytöistä myös aika kova juttu.


Ja olihan meillä mukavaa. Ainakin kummitädillä (ja -sedällä), eiköhän tytöilläkin :). Tämä otetaan toivottavasti uusiksikin, tosin Helsingissähän riittää tutustumista, joten ehkä eri kohtein.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa