Kesällä kuuluu laittaa mansikoita pakkaseen. Ja kun sopivasti niitä sateisena maanantaina pakkaseen perkasin, niin päätin myös kokeilla yhtä uutta reseptiä (joka taitaa muuten olla Yhteishyvän Ruoka-lehdestä). Ja siitähän tuli aika hyvää.
Mansikkasalsa
½ litraa tuoreita mansikoita
n. 400 g vesimelonia (punnitus ilman kuoria)
½ kurkkua
n. 2 rkl silputtua ruohosipulia
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Perkaa mansikat, kuori vesimeloni ja kurkku. Kuutioi nämä kaikki aika pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja anna maustua n. puoli tuntia huoneenlämmössä.
Itse tarjosin tätä porsaanfilepihvien ja parsakaalin kera ja hyvin sopi.
Onpa hyvä idea. Sopisi varmaan meillä myös hirvipihvien kaveriksi. Kun nyt miehen metsästysharrastuksen takia hirveä on pakkanen pullollaan. Mutta kyllä sinne parit mansikatkin mahtuisi.
VastaaPoistaUskosin, että sopis hyvin hirven kanssakin :). Suosittelen kokeileen :)
Poista