Tästä ruoasta tuli kyllä yksi mun lemppareista. Jauhelihapihvit oli sopivan mausteisia ja coleslaw (kun sitä ensimmäisen kerran elämässäni tein) oli ihmeellisen hyvää. Tästä taitaa tulla yksi eväsruoka töihin. Mustien sinapinsiemenien hankkimiseen piti muuten nähdä vähän vaivaa. Ainakaan itse en löytänyt niitä Prismasta/CM:stä vaan googlailun jälkeen etnisestä ruokakaupasta. Täytyy sanoa, että maustevalikoima on kyllä näissä etnisissä ruokakaupoissa aika huikea.
Mausteiset jauhelihapihvit
400g jauhelihaa
1 dl vaalean leivän murusia
1 kananmuna
n.1 dl maustamatonta jogurttia
3 rkl sitruunamehua
reilu 1 tl suolaa
2 tl juustokuminaa
1 tl chilimaustetta
1 tl mustia sinapinsiemeniä
1 murskattu valkosipulinkynsi
3 rkl silputtua persiljaa
Sekoita leivänmuruset, kananmuna, jogurtti ja sitruunamehu keskenään ja anna turvota hetken. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Anna maustua hetken. Paista pannulla pihveiksi.
Coleslaw
500g valkokaalia
3 porkkanaa
Kastike
2 dl majoneesia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
Suolaa ja pippuria hiukan
Pienistä kaali jollakin keinolla ohuen ohuiksi pätkiksi, raasta porkkanat. Kaalisilppua kannattaisi nuijia jollakin, jotta siitä irtoaisi enemmän makua. Tosin nuijiminen oli yllättävän haastavaa ilman, että koko keittiö oli kaalissa... Sekoita isossa kulhossa (itse aliarvioin kaalin määrän ja jouduin vaihtamaan kesken isompaan) kastikeainekset keskenään ja sekoita sekaan kaalisilppu + porkkanaraaste. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Jos aikaa on, niin kannattaa antaa maustua seuraavaan päivään asti.
Näillä määrillä salaattia tulee sitten aika reilusti. Mutta oli se sen verran hyvää, ettei haitannut.
Kommentit
Lähetä kommentti