Siirry pääsisältöön

Mausteiset jauhelihapihvit ja coleslaw


Tästä ruoasta tuli kyllä yksi mun lemppareista. Jauhelihapihvit oli sopivan mausteisia ja coleslaw (kun sitä ensimmäisen kerran elämässäni tein) oli ihmeellisen hyvää. Tästä taitaa tulla yksi eväsruoka töihin. Mustien sinapinsiemenien hankkimiseen piti muuten nähdä vähän vaivaa. Ainakaan itse en löytänyt niitä Prismasta/CM:stä vaan googlailun jälkeen etnisestä ruokakaupasta. Täytyy sanoa, että maustevalikoima on kyllä näissä etnisissä ruokakaupoissa aika huikea.


Mausteiset jauhelihapihvit
400g jauhelihaa
1 dl vaalean leivän murusia
1 kananmuna
n.1 dl maustamatonta jogurttia
3 rkl sitruunamehua
reilu 1 tl suolaa
2 tl juustokuminaa
1 tl chilimaustetta
1 tl mustia sinapinsiemeniä
1 murskattu valkosipulinkynsi
3 rkl silputtua persiljaa

Sekoita leivänmuruset, kananmuna, jogurtti ja sitruunamehu keskenään ja anna turvota hetken. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Anna maustua hetken. Paista pannulla pihveiksi.

Coleslaw
500g valkokaalia
3 porkkanaa 
Kastike
2 dl majoneesia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
Suolaa ja pippuria hiukan


Pienistä kaali jollakin keinolla ohuen ohuiksi pätkiksi, raasta  porkkanat. Kaalisilppua kannattaisi nuijia jollakin, jotta siitä irtoaisi enemmän makua. Tosin nuijiminen oli yllättävän haastavaa ilman, että koko keittiö oli kaalissa...  Sekoita isossa kulhossa (itse aliarvioin kaalin määrän ja jouduin vaihtamaan kesken isompaan) kastikeainekset keskenään ja sekoita sekaan kaalisilppu + porkkanaraaste. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Jos aikaa on, niin kannattaa antaa maustua seuraavaan päivään asti.
Näillä määrillä salaattia tulee sitten aika reilusti. Mutta oli se sen verran hyvää, ettei haitannut.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr