Siirry pääsisältöön

Se on syksy taas

Mulle syksy alkaa siitä, kun työt (ja siis koulu noilla peruskoululaisilla) alkaa. Töiden alkaessa pitää jälleen palautua normaalirytmiin, kaivaa esiin fiksut vaatteet, aikatauluttaa elämä muunkin kuin kavereiden näkemisen suhteen ja yleensä säätkin on tässä vaiheessa vähän viilenneet.
Ja tänään se syksy sitten alkoi. Sää on onneksi tänään ollut ei-syksyinen ja ilmeisesti ainakin arkipäiville on luvattu hyvää ilmaa, kivakiva :). Iltaisin voi siis viettää vielä ulkoelämää.

Tänään aamulla sitten heräsin aivan liian aikaisin (joka vuosi sama ongelma: mä en muista, paljonko tarvin aikaa aamuisin...), nautin teetä ja luin lehtiä, panikoin etsiessäni oikeita housuja, katselin kelloa minuutin välein... Ja sitten työkaveri tuli ja haki mut töihin, ja siitä se taas lähti. Mun erittäin huonomuistinen kesäminä vaihtui jälleen hämmentävien yksityiskohtien muistavaksi työminäksi. Huomasin sujahtavani niin siihen vanhaan koloon, mikä mulla töissä on. Pitäisi vissiin joskus uudistaa itseään myös töissä. Toisaalta mä pidän roolistani ja hommistani. Tänään olen myös yrittänyt opetella uusien työkavereiden nimiä (ehkä jo viikon loppuun mennessä onnistun muistamaan kaikki), kuunnellut ihania ja myös surullisia kesälomakuulumisia, nauranut kippurassa huonoille vitseille, ollut ärtynyt avainhässäkästä ja jotenkin mä onnistuin puolivahingossa työntämään itseni erään ryhmän sihteeriksikin... hups.

Mutta pienestä väsymyksestä, pienestä pihalla olon tunteesta ja pienestä työahdistuksesta huolimatta on aika kiva aloittaa taas työt. Tästä suurin kiitos kuuluu kyllä mielettömän hyvälle työyhteisölle ja ihanille työkavereille. Huomenna sitten saapuvat paikalle myös oppilaat ja keskiviikkona pitäiskin pitää jo ensimmäiset täyspäiset (toivottavasti) tunnit... Tästä se lähtee.

Ja tämä tyyppi lähtee kirjastoon ja kauppaan ja rupeaa miettimään viikon eväspolitiikkaa. Ja yritän selvitä karmaisevasta väsymyksestä huolimatta illasta ilman päiväunia; helpottaa huomattavasti huomisaamua.

Kommentit

  1. Tsemppiä töiden alkuun! :) Joo, se univelka on aluksi jotain ihan ennennäkemätöntä. Sitten siihen taas tottuu...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj