Täytetyt lihapullat on vanha vanha resepti, jota ollaan joskus 15 vuotta sitten äidin kanssa harrastettu. Bataattipyre sen sijaan on Meanwhile in Longfield-blogista aika vastikään bongattu. Tästä pääset alkuperäiseen reseptiin.
Mutta siis:
Täytetyt lihapullat
1 prk kermaviiliä
1 dl korppujauhoja (tai leseitä tai kaurahiutaleita)
1 sipuli
öljyä
400g jauhelihaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
mustapippuria
Sekoita kermaviiliin korppujauhot ja anna turvota n. 15min. Pilko sipuli ja kuullota se öljyssä. Sekoita aineksista lihapullataikina.
1 prk ananasmurskaa
n.100g aurajuustomurua
n. 1rkl kuivattua basilikaa
n. 1dl hienonnettua tuoretta persiljaa
Valuta anansmurska hyvin. Levitä lihapullataikina esim. leikkuulaudan päälle (parissa osiossa). Taputtele se ohueksi levyksi. "Leikkaa" veitsellä levy neliöiksi (yhteensä koko taikinasta tulee ehkä 12 neliötä). Täytä neliöt ananasmurskalla, aurajuustolla, basilikalla ja persiljalla. Taittele neliö täytteen päälle ja yritä pyöritellä kostutetuin käsin lihapullat. Pullista tulee sitten aika isoja.
Paista pannulla kypsiksi.
Bataattipyre
2 bataattia
1-2 sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
öljyä
1 litra vettä
3 rkl kasvisfondia
hieman voita tai oivariinia
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl kermaa
Kuori ja pilko pataatit ja sipulit. Bataatit jätin kohtuullisen isoiksi palasiksi, sipulit sen sijaan aika pieneksi... Kuullota kasviksia öljyssä wokkipannulla (tai sitten isossa kasarissa) muutama minuutti. Lisää vesi (sen verran riittää, että kasvikset peittyvät). Lisää kasvisfondi ja anna kiehua n. 20-30 min. tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Kaada vesi pois ja surauta sauvasekoittimella kasvikset sileiksi. Lisää voi, mausteet sekä kerma. Kerman määrästä on riippuvaista se, kuinka jänkkiä pyreestä tulee. Oman maun ja tuntemuksen mukaan siis...
Oli pyre susta hyvää? :)
VastaaPoistaoli :). Teen ehdottomasti uudestaankin :)
Poista