Siirry pääsisältöön

aamun virkku, illan torkku?



Olen löytänyt itsestäni viimeisen kuukauden aikana hämmentävän piirteen. Mä olen aamun virkku! Tosin aamuvirkeys edellyttää sitä, että oon mennyt ennen puolta yötä nukkumaan, mutta niin mä nyt useimmiten varsinkin arkena meen.

Tän kuluneen kuukauden aikana kroppa on jotenkin totuttanut itsensä tiettyyn rytmiin. Tämänkin viikonlopun kumpanakin aamuna olen herännyt automaattisesti vähän ennen seiskaa. Wow, mä en tiedä, että onko musta tullut aikuinen, vai onnellisempi, vai omituisempi vai mitä. Mutta tämä on erittäin hämmentävää. Varsinkin, kun ottaa huomioon, että kesällä mä saatoin nukkua tai torkuskella vaikka koko aamupäivän, jos ei ollut jotain pakollista menoa. ...Veikkaan, itse asiassa onnellisuuden asteen olevan suurin tekijä, koska vanhenemisen lisäksi se on ainut noista kohdista, joka on selkeästi muuttunut.

Tää aamuvirkkuus on tuonut myös muita yllättäviä havaintoja itsestäni. Mä oikeasti saan näköjään aamuisin huomattavasti enemmän aikaan. Miksi ihmeessä mä oon tähän asti jättänyt kaiken tavaroiden järjestämisen ym. siivoilun aina iltaan? Aamuisin se sama homma sujuu niin paljon a)kitkattomammin b)nopeammin c)mukavammin ja itse asiassa vähän niinkuin itsestään. Tästä johtuen, mulla on nykyään paljon siistimpää kuin koskaan ennen.

Ja en mä nyt sentään heti sängystä suoraan pomppaa jotain astianpesukonetta täyttään tai tyhjentään tai siivoileen kaappeja.... Eeeei, ensin keitetään teetä ja avataan digihesari (voiko parempaa keksintöä ollakaan?). Lehden selailun/lukemisen jälkeen nälkätilanteesta riippuen, joko syön tai sitten siinä ohimennen puuhailen jotain. ....siis, mä joka oon aina vihannut kaikkea puuhailua, olen löytänyt itsestäni puuhailijan..... herää kysymys, oonko mä tähän asti oikein tuntenutkaan itseäni.

Tänäänkin aamulla olen täyttänyt astianpesukonetta, pakannut kesävaatteita (niin, pakko se on kait myöntää: kesä meni) ja lajitellut pyykkejä. Ennen puolen päivän jumppaa aattelin vielä siivoilla wc:n peilikaapin ja lisäksi mulla on aikaa, aikaa ja aikaa, jotta voin lueskella kirjaa ja juoda teetä. ...btw, mä niin rakastan hitaita sunnuntaiaamuja.

Ja parasta tässä on se, että mun ei tarvi tehdä itselleni to do -listoja. En todellakaan suunnitellut esim. tänään aamulla pakkaavani kesävaatteita pois. Se tuli vain mieleen tuossa aamulla....  oi, kuinka mä tykkäänkään tämän hetken elämästäni.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr