Siirry pääsisältöön

Grillikauden päätös

Lauantaina sain ystävän kylään avukseni kokoamaan uutta sänkyäni. Sänky saatiin koottua (kerrankin yksinkertainen Ikea-tavara), vaikka hieman harmaita hiuksia aiheutti ja aiheuttaa edelleen sängyn pääty. Ikeassa myyjän kanssa pääteltiin, että päätyä ei tarvitse sänkyyn kiinni laittaa. No, toisin oli asia. Ruuveilla ei toista osaa voinut liittää toiseen, jos se pönttö pääty ei ole paikallaan. ärrinpurrin. Nyt mulla on siis todella typerä pääty. Pitää vähän käydä kangaskaupassa katselemassa, ja jos vaikka äidin kanssa saataisiin ommeltua tuohon jonkinlainen järkevä kangassysteemi päälle. Toi pääty on siis sellainen, johon pitäisi laittaa Ikeasta ostettava "huppu". Ne huput oli vaan sen verran rumia, etten voisi kuvitellakaan sellaista tuohon laittavani. Paremman näköinen se on jopa ilmankin....

Sängynkoontiavusta vastineeksi lupasin tarjota ystävälleni ruokaa grillistä. Ja samalla tuli siis päätettyä tämän kesän grillikausi. Tällä kertaa uunissa valmistui jälleen maan mainioita valkosipuliperunoita ja grillissä paistui chorizoa sekä pekonia. Lihat päätyivät kypsentämisen jälkeen uuniin odottelemaan kavereita ja sillä välin valmistin muurikkapannulla kasviksia. Nämä ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan niin hyviä. Kasvikset siis kuuluu ehdottomasti paistaa voissa ja mausteiksi vain vähän suolaa ja pippuria. Todella hyvää. Tällä kertaa pannulle päätyi porkkanatikkuja, paprikaa, salaattisipulia, tuoreita herkkusieniä viipaleina sekä kesäkurpitsaa.

Ja kun syödessä lisää sekaam vähän smetanaa, niin nautinto on taattu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...