Jääkaapista löytyneistä aineksista syntyi yllättävän hyvä salaatti. Jonkinlaisena pohja-ajatuksena käytin Meanwhile in Longfieldistä nappaamaani panzanellan reseptiä. Leipäsalaattia ei tästä omastani kuitenkaan tullut.
Mozzarellasalaatti
Salaattia
kesäkurpitsaa
öljyä, suolaa, pippuria
tomaatti
muutama kirsikkatomaatti
avokadon puolikas
pieni punasipuli
puolikas buffalomozzarella
pinjansiemeniä
basilikaa
Revi salaatti. Viipaloi kesäkurpitsa n. ½cm viipaleiksi ja voitele ne kevyesti öljyllä. Paista paistinpannulla kesäkurpitsoihin hieman rapeutta + väriä, mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi punasipuli, pilko tomaatti, kirsikkatomaatit, avokado sekä mozzarella. Paahda pinjansiemeniä pannulla. Sekoita kaikki ainekset sekaisin.
Kastike
2 rkl öljyä
1 rkl punaviinietikkaa
n. 1tl sokeria
hieman suolaa
hieman mustapippuria
hieman chilimaustetta
Sekoita kastike ja kaada se salaatin sekaan. Sekoita ja anna salaatin tekeytyä n.10-20 min.
Mozzarellasalaatti
Salaattia
kesäkurpitsaa
öljyä, suolaa, pippuria
tomaatti
muutama kirsikkatomaatti
avokadon puolikas
pieni punasipuli
puolikas buffalomozzarella
pinjansiemeniä
basilikaa
Revi salaatti. Viipaloi kesäkurpitsa n. ½cm viipaleiksi ja voitele ne kevyesti öljyllä. Paista paistinpannulla kesäkurpitsoihin hieman rapeutta + väriä, mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi punasipuli, pilko tomaatti, kirsikkatomaatit, avokado sekä mozzarella. Paahda pinjansiemeniä pannulla. Sekoita kaikki ainekset sekaisin.
Kastike
2 rkl öljyä
1 rkl punaviinietikkaa
n. 1tl sokeria
hieman suolaa
hieman mustapippuria
hieman chilimaustetta
Sekoita kastike ja kaada se salaatin sekaan. Sekoita ja anna salaatin tekeytyä n.10-20 min.
Kommentit
Lähetä kommentti