Siirry pääsisältöön

WeeGee Sis.Deli+Café: brunssi


Reilu viikko sitten lauantaina suuntasin jälleen ystäväni P:n kanssa brunsseilemaan. Tällä kertaa tapasimme Tapiolassa WeeGee:ssä ja suuntasimme brunssille WeeGeessä sijaitsevaan Sis.Deli+Caféeseen. Ajatuksena oli myös käydä samalla Emmassa, mutta syömisen jälkeen oli niin täysi ja väsynyt olo, että Emma tuli skipattua... Siirryimme sen sijaan sisustuspohdintoihin P:n uudelle kämpälle.

Mutta se brunssi. Sehän oli aika kiva. Menen varmasti uudestaankin, varsinkin kun Espoossa ei näitä brunssipaikkoja ole kuin sieniä sateella...  Brunssiin kuului muutamaa erilaista leipää,levitteitä,leikkeleitä. Erilaisia kalajuttuja (joihin en sen tarkemmin tutustunut), muutamaa erilaista salaattia, yllättävän hyvää perunapurjopiirakkaa, lihapullia, puuroa, jogurttia, mysliä.... Löytyi myös teetä (ei irtona :/ ), kahvia ja erilaisia mehuja. Jälkkäripöydässä oli makeaa piirasta sekä hedelmiä. Ja kiva ylläri oli laseihin tehdyt marjasmoothiet.

Tykättiin molemmat kovasti. Lauantaina ainakin tilaa oli runsaasti. Huhuja kuulimme, että sunnuntaisin paikalla oen enemmänkin paikallisia eläkeläisiä, mutta silloinkin ilmeisesti pöytiä on yleensä vapaana.

Kommentit

  1. Mun on pitänyt piipahtaa täällä kesästä asti. Marco Polon näyttely taitaa pyöriä vielä parin viikon ajan, ja haluisin kamalasti käydä katsomassa sen. Museopäivään saisi ihanasti yhdistettyä vähän brunsseilua, mutta oli kyllä hyvä pointti toi, että masut saattavat tulla liian täyteen. :)

    Toivottavasti ennätän tänne vielä syyskuun aikana!

    VastaaPoista
  2. Me yritettiin sunnuntaina Crustumiin, mutta kaikki pöydät oli varattuja. Mentiin sen sijaan Fazerille, jossa tarjottavat oli loistavia, mutta yleinen häly hiukan häiritsi. Oli kuitenkin mukava kokeilla sitäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oltiinpas me yhtaikaa kommentoimassa :D
      Fazerin tarjottavat on ehkä lähes parhaimmat, mitä brunssivalikoimassa on tullut vastaan, mutta se häly + istumapaikkojen tiiviys on tosiaan hieman häirinneet...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr