Siirry pääsisältöön

WeeGee Sis.Deli+Café: brunssi


Reilu viikko sitten lauantaina suuntasin jälleen ystäväni P:n kanssa brunsseilemaan. Tällä kertaa tapasimme Tapiolassa WeeGee:ssä ja suuntasimme brunssille WeeGeessä sijaitsevaan Sis.Deli+Caféeseen. Ajatuksena oli myös käydä samalla Emmassa, mutta syömisen jälkeen oli niin täysi ja väsynyt olo, että Emma tuli skipattua... Siirryimme sen sijaan sisustuspohdintoihin P:n uudelle kämpälle.

Mutta se brunssi. Sehän oli aika kiva. Menen varmasti uudestaankin, varsinkin kun Espoossa ei näitä brunssipaikkoja ole kuin sieniä sateella...  Brunssiin kuului muutamaa erilaista leipää,levitteitä,leikkeleitä. Erilaisia kalajuttuja (joihin en sen tarkemmin tutustunut), muutamaa erilaista salaattia, yllättävän hyvää perunapurjopiirakkaa, lihapullia, puuroa, jogurttia, mysliä.... Löytyi myös teetä (ei irtona :/ ), kahvia ja erilaisia mehuja. Jälkkäripöydässä oli makeaa piirasta sekä hedelmiä. Ja kiva ylläri oli laseihin tehdyt marjasmoothiet.

Tykättiin molemmat kovasti. Lauantaina ainakin tilaa oli runsaasti. Huhuja kuulimme, että sunnuntaisin paikalla oen enemmänkin paikallisia eläkeläisiä, mutta silloinkin ilmeisesti pöytiä on yleensä vapaana.

Kommentit

  1. Mun on pitänyt piipahtaa täällä kesästä asti. Marco Polon näyttely taitaa pyöriä vielä parin viikon ajan, ja haluisin kamalasti käydä katsomassa sen. Museopäivään saisi ihanasti yhdistettyä vähän brunsseilua, mutta oli kyllä hyvä pointti toi, että masut saattavat tulla liian täyteen. :)

    Toivottavasti ennätän tänne vielä syyskuun aikana!

    VastaaPoista
  2. Me yritettiin sunnuntaina Crustumiin, mutta kaikki pöydät oli varattuja. Mentiin sen sijaan Fazerille, jossa tarjottavat oli loistavia, mutta yleinen häly hiukan häiritsi. Oli kuitenkin mukava kokeilla sitäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oltiinpas me yhtaikaa kommentoimassa :D
      Fazerin tarjottavat on ehkä lähes parhaimmat, mitä brunssivalikoimassa on tullut vastaan, mutta se häly + istumapaikkojen tiiviys on tosiaan hieman häirinneet...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...