Siirry pääsisältöön

Galleria Keidas

Sunnuntaina oli mukava herätä aamulla aurigonpaisteeseen. Keittiön ikkunasta näkyi tällaiset näkymät:

Sunnuntain kunniaksi suuntasin jälleen ystäväni P:n kanssa brunssille. Tällä kertaa suuntasimme Kallioon Flemarille Galleria Keitaaseen.
Keitaassa valitaan ensin listalta kolme pikkuannosta. Itse otin parskaalimunakkaan, hummusta sekä suomalaisia juustoja. Seuralaiseni otti parsakaalimunakkaan lisäksi jogurttia + mysliä + hunajaa sekä jonkinlaisen lohikatkarapuleipäsen. Annosten lisäksi tarjolla oli leipää (herkullisia ja kerrassaan kattava valikoima), kurkkua, tomaattia ja salaattia. Lisäksi löytyi jälkiruokapöytä, jossa oli todella monenlaisia herkkuja. Herraseuralaiseni ei aivan vakuuttunut paikasta, itse kyllä tykkäsin. Miinusta saa jälleen teevalikoima. Vain pussiteetä ja niitäkin hyvin rajoitetusti. Lisäksi tarjolla oli mehukattimehua (tai vastaavaa), ei hyvä....

Paikkahan on kerrassaan pieni ja pöytävarauksia tänne ei oteta vastaan. Mekään ei tänne heti klo 13.00 mahduttu, mutta kävimme sitten teellä läheisessä pubissa Sivukirjastossa. Sivukirjasto oli sen verran veikeä ja kiva paikka, että jos asuisin Kalliossa, saattaisin siellä vierailla useamminkin. Takaisin palatessa saimmekin jo pöydän. Kannatti siis odotella hieman. Kuvassa muuten näkyy hillittömän hauska lamppuidea. Lasipurkkeihin sisään pistetyt hehkulamput. Ja lamput siis roikkuivat katosta. Hauskoja :).

Brunssia suuntasimme sulattelemaan sitten ulkoilmaan. Kiersimme Töölönlahden ja samalla tuli päivitettyä kuulumisia. Ihastelimme myös kovasti Sinisen huvilan kahvilaa, johon olisimme varmasti pistäytyneet, ellei sormia olisi jo hanskoista huolimatta palellut... Mutta ihanan näköinen, tunnelmallinen terassikahvila. Tiedän, minne menen ensi kesänä istuskelemaan :).
Vaikka aurinko paistoi niin ulkona oli aika viileähköä... Mäkin vihdoin ja viimein tajusin pukea paljon vaatetta päälle. Kuten kuvasta näkyy päällä on takin alla pitkähihainen, käsissä sormikkaat, päässä pipo ja kaulassa huivi. Ja ei tullut yhtään kuuma. Melkein kaipasin jo pitkiksiäkin farkkujen alle.


Kommentit

  1. Mua harmittaa hitosti ettei päästy tänne pari viikkoa sitten. :( Mentiin 11.05 ja jono oli ihan kamala.. Oon niin malttamaton, etten jaksaisi odottaa nälissäni yhtään. Mutta toivottavasti brunssi päästään joskus testaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kannattaa mennä :). Veikkailisin, että puolen päivän jälkeen sisälle mahtuu paremmin. Meidän ekalla yrittämällä sinne ei kuitenkaan ollut ollenkaan jonoa ja syömään vihdoin päästessä siellä oli kuitenkin jo kaksi vapaata pöytää. Kaikkea tuntui myös edelleen riittävän ja jälkkäripöytää ainakin täydennettiin koko ajan.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr