Siirry pääsisältöön

Kokkailua avokadosta

...päätin sitten minäkin mennä massan mukana ja kokeilla työkaverin kanssa hesarista tuttua avokadopastaa (täältä löytyy alkuperäinen resepti). Ja olihan se helppoa tehdä ja hyvää syödä. Suosittelen. Me tosin laitettiin chiliä puolikkaan sijasta kokonainen (ei nyt hyvää voi roskiin heittää) ja pastana käytettiin tuorepastaa. Kummatkin toimi, ainakin meidän mielestä.

Kaupasta sattui ostosreissulla löytymään niin monta hyvää avokadoa, että ostin niitä sitten samalla reissulla useamman. Seuraavaksi piti keksiä sitten resepti, mihin niitä laittaa. Ja tadaa, aivan sattumalta vanhasta Me Naiset -lehdestä tuli vastaan ohje avokado-quesadilloihin. Ja niistäkin tuli hyviä (oisko vinkata lisää hyviä avokadoreseptejä? ....mä taisin juuri rakastua avokadoihin...). Toimivat mun mielestä varsinkin iltapalana tai välipalana. Ruokaruokana eivät ehkä oo täyttävimmästä päästä.


Avokado-quesadilla
2 kpl vehnätortillaa
1 kypsä tomaatti
½ kypsä avokado
n. 1/4 dl silputtua tuoretta korianteria
puolikkaan limen mehu
n.1 rkl silputtua punasipulia
vajaa 1 tl jonkinlaista chilikastiketta
n. 3/4 dl juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria

Halkaise tomaatti ja poista siemenet + se neste. Kuutioi hedelmänliha. Pilko avokado (itse teen sen poistamalla kiven + vetelemällä viiltoja puolikkaaseen (niin että kuori on edelleen kiinni) ristiin rastiin. Ja sitten lusikalla kaivetaan kuutiot pois. ihan kätevää.). Yhdistä kulhossa tomaattikuutiot, avokadokuutiot, korianteri, limen mehu, punasipuli sekä chilikastike. Laita toinen tortilla uunipellille ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Lippaa täyte päälle ja mausta suolalla + pippurilla. Päälle vielä hieman juustoraastetta ja sitten toinen tortilla kanneksi. Kypsennä uunissa 200 asteessa n.7-10 minuuttia niin, että juusto on sulanut ja tortillat ovat saaneet vähän väriä. Leikkaa heti kuumana neljään osaan ja syö :).

Kaveriksi sopii loistavasti ranskankerma, johon sekoitetaan hieman suolaa ja korianterisilppua.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj