...päätin sitten minäkin mennä massan mukana ja kokeilla työkaverin kanssa hesarista tuttua avokadopastaa (täältä löytyy alkuperäinen resepti). Ja olihan se helppoa tehdä ja hyvää syödä. Suosittelen. Me tosin laitettiin chiliä puolikkaan sijasta kokonainen (ei nyt hyvää voi roskiin heittää) ja pastana käytettiin tuorepastaa. Kummatkin toimi, ainakin meidän mielestä.
Kaupasta sattui ostosreissulla löytymään niin monta hyvää avokadoa, että ostin niitä sitten samalla reissulla useamman. Seuraavaksi piti keksiä sitten resepti, mihin niitä laittaa. Ja tadaa, aivan sattumalta vanhasta Me Naiset -lehdestä tuli vastaan ohje avokado-quesadilloihin. Ja niistäkin tuli hyviä (oisko vinkata lisää hyviä avokadoreseptejä? ....mä taisin juuri rakastua avokadoihin...). Toimivat mun mielestä varsinkin iltapalana tai välipalana. Ruokaruokana eivät ehkä oo täyttävimmästä päästä.
Avokado-quesadilla
2 kpl vehnätortillaa
1 kypsä tomaatti
½ kypsä avokado
n. 1/4 dl silputtua tuoretta korianteria
puolikkaan limen mehu
n.1 rkl silputtua punasipulia
vajaa 1 tl jonkinlaista chilikastiketta
n. 3/4 dl juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria
Halkaise tomaatti ja poista siemenet + se neste. Kuutioi hedelmänliha. Pilko avokado (itse teen sen poistamalla kiven + vetelemällä viiltoja puolikkaaseen (niin että kuori on edelleen kiinni) ristiin rastiin. Ja sitten lusikalla kaivetaan kuutiot pois. ihan kätevää.). Yhdistä kulhossa tomaattikuutiot, avokadokuutiot, korianteri, limen mehu, punasipuli sekä chilikastike. Laita toinen tortilla uunipellille ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Lippaa täyte päälle ja mausta suolalla + pippurilla. Päälle vielä hieman juustoraastetta ja sitten toinen tortilla kanneksi. Kypsennä uunissa 200 asteessa n.7-10 minuuttia niin, että juusto on sulanut ja tortillat ovat saaneet vähän väriä. Leikkaa heti kuumana neljään osaan ja syö :).
Kaveriksi sopii loistavasti ranskankerma, johon sekoitetaan hieman suolaa ja korianterisilppua.
Kaupasta sattui ostosreissulla löytymään niin monta hyvää avokadoa, että ostin niitä sitten samalla reissulla useamman. Seuraavaksi piti keksiä sitten resepti, mihin niitä laittaa. Ja tadaa, aivan sattumalta vanhasta Me Naiset -lehdestä tuli vastaan ohje avokado-quesadilloihin. Ja niistäkin tuli hyviä (oisko vinkata lisää hyviä avokadoreseptejä? ....mä taisin juuri rakastua avokadoihin...). Toimivat mun mielestä varsinkin iltapalana tai välipalana. Ruokaruokana eivät ehkä oo täyttävimmästä päästä.
Avokado-quesadilla
2 kpl vehnätortillaa
1 kypsä tomaatti
½ kypsä avokado
n. 1/4 dl silputtua tuoretta korianteria
puolikkaan limen mehu
n.1 rkl silputtua punasipulia
vajaa 1 tl jonkinlaista chilikastiketta
n. 3/4 dl juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria
Halkaise tomaatti ja poista siemenet + se neste. Kuutioi hedelmänliha. Pilko avokado (itse teen sen poistamalla kiven + vetelemällä viiltoja puolikkaaseen (niin että kuori on edelleen kiinni) ristiin rastiin. Ja sitten lusikalla kaivetaan kuutiot pois. ihan kätevää.). Yhdistä kulhossa tomaattikuutiot, avokadokuutiot, korianteri, limen mehu, punasipuli sekä chilikastike. Laita toinen tortilla uunipellille ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Lippaa täyte päälle ja mausta suolalla + pippurilla. Päälle vielä hieman juustoraastetta ja sitten toinen tortilla kanneksi. Kypsennä uunissa 200 asteessa n.7-10 minuuttia niin, että juusto on sulanut ja tortillat ovat saaneet vähän väriä. Leikkaa heti kuumana neljään osaan ja syö :).
Kaveriksi sopii loistavasti ranskankerma, johon sekoitetaan hieman suolaa ja korianterisilppua.
Kommentit
Lähetä kommentti