Siirry pääsisältöön

mbar ja Bravuria

Tässä eräs ilta saimme pitkästä aikaa aikaiseksi ystäväni A:n kanssa mennä iltaa istumaan. A on yksi rakkaimmista ystävistäni, vähän sellainen isoveli. Harmillista kyllä, aikataulut osuu todella harvoin yhteen. Mutta nyt löydettiin sopiva aika, jee!


Tapasimme Lasipalatsin kulmassa olevassa mbarissa, joka oli muuttanut ilmettään sitten viime kerran.Uusi ilme kolahti sen verran hyvin, että taidanpa kipaista sinne muulloinkin istuskelemaan. Paikassa oli muuten alkoholitarjonnan lisäksi tarjolla myös teetä, jonka valikoima yllätti (luulin saavani lähinnä pussiteetä teetä ostaessani). Paikasta löytyi muun muassa vihreää teetä, jossa ilmeisesti oli jotain porkkanaa. En tiedä, mutta hyvää se oli. Seinälistan perusteella, myös jonkinlaista pientä purtavaa mbarista näytti olevan mahdollista saada. Menu näyttää olevan klo 11-20, joten silloin ainakin salaattia saa.

Tällä kertaa olimme kuitenkin suuremmasti nälkäisiä, joten suuntasimme lähistöllä sijaitsevaan Ravintola Bravuriaan. Meidän määritelmän mukaan Bravuria tarjoaa hieman parempaa pikaruokaa. Ja konsepti on kyllä aika kiva. Ravintolaan sisään mennessä saadaan paikan oma "luottokortti". Tällä kortilla sitten maksetaan kaikki. Pasta tilataan ja haetaan omalta tiskiltään. Sitten vain kortti koneeseen ja "piip", hinta on syötetty kortille. Viini haetaan omalta tiskiltään ja sama homma. Myös alkupaloja olisi ollut mahdollista ottaa ja jälkkäriäkin. Me ei kuitenkaan tällä kertaa oltu niin nälkäisiä. Tilaamamme pastat oli ihan hyviä, ja nimenomaan pikaruokkapaikkana tunnelmakin oli kohdallaan. Hyvä mättöpaikka siis, ei kannata hakea sen suurempaa tunnelmaa. Sitten lähtiessä tiskille annetaan se oma kortti ja maksetaan lasku. Saksassa tätä systeemiä varsinkin käytettiin esimerkiksi kylpylöissä (siellä nyt varsinkin oli ikävä kanniskella rahaa tai pankkikorttia mukana. Avainrenkaassa oleva piippaussysteemi oli erittäin kätevä). Pidin systeemistä, ensinnäkin se tuo vähän sellaisen "scifin" olon ja lisäksi se nopeutti toimintaa ruokatiskeillä valtavasti. Ei leikkimistä käteisen eikä tunnuslukujen kanssa. Jos piti korttinsa tallessa, saattoi olla myös varma, että maksaa juuri siitä, minkä on tilannut. Ei siis tarvinnut kuitteja pahemmin tarkastella eikä ainakaan pyydellä korjauksia.

Kommentit

  1. Mä oon monesti kävellyt mbarin ohi ja ajatellut, että pitäisi joskus poiketa sisään. Nyt sain sun suosituksesta taas yhden hyvän syyn lisää tehdä se joskus. :) Ja hyvä tee on aina plussaa (meille)! :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr