Siirry pääsisältöön

Haiseva pesukone

Ikuisuusongelma: pesukone haisee :/
Tähän mennessä testattu:
  •  kaikkien tiivisteiden yms. peseminen - ei auttanut
  • nukkasihdin putsaaminen sekä koneen sisälle jääneen veden pois kaataminen - ei mitään apua
  •  sitruunahapon käyttö: koneeseen 100g sitruunahappoa (saa apteekista) - ei vaikutusta
  • Dr. Beckmannin pyykinpesukoneen puhdistaja - auttoi ehkä viikoksi ja haju palasi jälleen.

Siispä. Pesukone (päältä täytettävä) haisee edelleen... Haju ei oo ehkä aivan niin paha kuin ennen edellä mainittuja operaatioita. Mutta haisee se silti. Haju ei kuitenkaan sentään tartu pyykkeihin (koputan puuta), mutta käytännössä pyykinpesukone on pakko pitää auki koko ajan, ettei hajuongelma paisu täysin mahdottomaksi. Ärsyttävää. Hyviä vinkkejä, kuinka hajun saisi pois?

Kommentit

  1. Pidätkö koneen kantta suljettuna? Mulla oli sama ongelma aluksi Turussa mun päältä avattavan koneen kanssa kunnes tajusin, että kantta ei saa pitää kiinni kuin silloin kun pesu on käynnissä. Muuten se alkaa haista. Nykyisin pidän kannen auki ainakin kaksi päivää jokaisen käytön jälkeen, jotta sisus ehtii varmasti kuivua. Rasittavaa, joo. En enää ikinä osta päältä täytettävää konetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En pidä kantta suljettuna. Se on itse asiassa käytännössä aina auki, paitsi pestessä... 90 asteen pesua oon myös kokeillut, ei tulosta. Alan luopua toivosta... Sitten kun se haju alkaa jälleen tuntua, jopa meikatessa vieressä (tällä hetkellä se on sen tasoista, että kun laittaa nenän lähelle konetta, haistaa sen reilusti), pitänee jälleen käyttää tuota Dr. Beckmannia...

      Jos joskus asun isommassa asunnossa (johon siis mahtuu sivusta täytettävä pesukone), niin heitän hyvästit kyllä päältä täytettävälle...

      Poista
    2. Voih, onpa rasittavaa ja ikävää!

      Poista
  2. Ai niin, oot varmaan pessyt konetta jo niin moneen kertaan tyhjillään 90 asteessa, että se unohtui kokeiltujen asioiden listalta? Sitruunahapon kanssa varmaan ainakin. Sitä pitäis kai tehdä suht usein, tyyliin neljä kertaa vuodessa, jotta kone pysyy puhtaana. Enpäs olekaan itse tehnyt sitä vähään aikaan... :D

    VastaaPoista
  3. Tuttava myös kertoi, että hänellä oli sama ongelma aikoinaan. Lopulta he huomasivat, että se, mikä tartutti pahan hajun koneeseen, oli itse vesi. He ovat miettineet vedensuodattimen hankkimista talouteen. Vaikka tyhjillään pyöritti konetta, ei se silti auttanut. Ehkäpä tuosta voisi siis olla apua?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa