...uusia ruokasanoja jälleen. En ollut ennen tätä syksyä koskaan kuullutkaan ragústa... Jostakin netin syövereistä ohje kuitenkin ilmaantui ja pitihän sitä sitten vähän googlata, että mikä tällainen ihmeellisyys on. Nooh, pelkistettynä voisi sanoa, että ragú (ja erityisesti bolognalainen) on pitkään haudutettu (erittäin pitkään mielellään) jauhelihakastike. Kokkaaminen on tavallaan vaivatonta. Pilkotaan jonkin verran, paistellaan jonkin verran ja sitten vaan annetaan muhia. Itse ainakaan en jätä kuitenkaan hellaa päälle poistuessani kotoa, joten tämän ruoan tekemispäiväksi kannattaa valita päivä (tai ilta), jolloin on huono ilma ja voi hyvällä omatunnolla käpertyä vaikkapa tv:n ääreen. Samalla kastike muhii itsekseen (no, pientä huomiota sille voi välillä antaa) valmiiksi. ...ja on muuten herkullista...
Muille ihmislle ragú ei ilmisesti ole niin tuntematon käsite kuin mulle. Eräälle ystävälleni tätä tarjotessa, oli hän heti, "aaa, ragúa".... hämmentävää. Ystäväni suomennos ragúlle oli kiinteäksi keitetty jauhelihakastike.
Ja mitä siihen mun versioon sitten tuli:
Ragú Bolognese
1 pkt pekonia silputtuna
400g naudan jauhelihaa
2 sipulia
1 varsiselleri
2 porkkanaa
n.1dl valkoviiniä
n.500g tomaattimurskaa
n.½ prk Pirkan oliivi-tomaattipastakastiketta
jauhettua muskottipähkinää
mustapippuria ja suolaa
Paista pekoni (itse ruskistan kunnolla...). Silppua kasvikset pienen pieniksi ja kuullottele niitä muutama minuutti pannulla. Lisää jauheliha ja paista se. Lisää pekonit sekaan sekä valkoviini. Anna kiehua pienellä lämmöllä n.15 min, kunnes valkoviini on haihtunut. Lisää tomaattimurska, pastakastike sekä mausteet. Anna muhia kauan. Vähintään 45min, mutta mitä kauemmin sitä parempi.
Tarjoa spagetin tai muun pastan kera.
Ja koska tämä ruoka ei säilytyksestä pahene, niin pistä osa pakkaseen. Toimii uudestaan lämmitettynä myös erittäin hyvin, ehkä jopa paremmin.
Muille ihmislle ragú ei ilmisesti ole niin tuntematon käsite kuin mulle. Eräälle ystävälleni tätä tarjotessa, oli hän heti, "aaa, ragúa".... hämmentävää. Ystäväni suomennos ragúlle oli kiinteäksi keitetty jauhelihakastike.
Ja mitä siihen mun versioon sitten tuli:
Ragú Bolognese
1 pkt pekonia silputtuna
400g naudan jauhelihaa
2 sipulia
1 varsiselleri
2 porkkanaa
n.1dl valkoviiniä
n.500g tomaattimurskaa
n.½ prk Pirkan oliivi-tomaattipastakastiketta
jauhettua muskottipähkinää
mustapippuria ja suolaa
Paista pekoni (itse ruskistan kunnolla...). Silppua kasvikset pienen pieniksi ja kuullottele niitä muutama minuutti pannulla. Lisää jauheliha ja paista se. Lisää pekonit sekaan sekä valkoviini. Anna kiehua pienellä lämmöllä n.15 min, kunnes valkoviini on haihtunut. Lisää tomaattimurska, pastakastike sekä mausteet. Anna muhia kauan. Vähintään 45min, mutta mitä kauemmin sitä parempi.
Tarjoa spagetin tai muun pastan kera.
Ja koska tämä ruoka ei säilytyksestä pahene, niin pistä osa pakkaseen. Toimii uudestaan lämmitettynä myös erittäin hyvin, ehkä jopa paremmin.
Kommentit
Lähetä kommentti