Siirry pääsisältöön

Fazerin brunssi



Olen käynyt muutaman kerran aiemminkin Fazerin brunssilla, mutta en ole näköjään koskaan siitä postannut. Nytpä siis.
Lauantaina suuntasin ystäväni J:n kanssa Fazerille. Fiksusti olimme varannee pöydän etukäteen ja se kyllä kannatti. Koko ajan oli ihmisiä jonottamassa pöytiä. Fazerin brunssi ei pettänyt tälläkään kertaa. Olimme pois lähtiessä niiiiin ähkyssä. Illallakin oli vielä aika täysi olo....

Tällä kertaa brunssista löytyi erilaisia leipiä (aina niin herkullisia), muutamia salaatteja (muun muassa rosollia :)), leikkeleitä, kasviksia. Tarjolla oli myös riisipuuroa (emme kuitenkaan tätä maistaneet, koska laskeskelimme sitten olevamme ihan liian täynnä.). Ihania lettuja. Montaa erilaista kakkua. Juustoja. Smoothieta. Teetä ja kahvia. Tuoremehuja. Mitään emme jääneet kaipamaan eikä mistään ollut kyllä mitään valitettavaa. Oikein hyvä brunssi.

Tämän kerran keskustelut pomppivat aiheesta toiseen. Keskustelut koskivat muun muassa joulua, töitä, junamatkoja, lumimyrskyä, Sveitsiä, Saksaa, käsitöitä....

Fazerilta suuntasimme Torikortteleiden joulutorille sekä Tuomaan markkinoille. Ostokset pysyivät kyllä kummallakin hyvin vähäisinä, mutta oli hauska tallustella ja nauttia joulutunnelmasta. Hieman kaipasimme kyllä Glühweinia, mutta kävimme sitten nauttimassa glögiä tämän sijaan. Sekin oli hyvää :).

Kommentit

  1. Mulla on ihan sama tilanne, oon käynyt Fazun brunssilla jo varmaan 3-4 kertaa, mutta blogiin en ole postausta koskaan tehnyt. Täytynee korjata asia.

    Viime kerralla huomasin muuten Jumbon Fazun kahvilassa, että heilläkin on tarjolla brunssia. Sielläkin olisi kiva käydä, porukkaa ei varmasti ole niin paljon kuin keskustassa. Tosin en osaa sanoa onko tarjolla yhtä paljon herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä joku päivä testata tuota Jumbonkin Fazeria. ...itsellä sinne on aika pitkä matka, mutta samalla vois treffata niitä kavereita, jotka asuu siellä reunalla :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr