Siirry pääsisältöön

glögillisiä iltoja :)

Tällä viikolla olen ollut paljon menossa. Olen käynyt ystävillä kylässä, katsomassa lentopalloa Korsossa (eksynyt autolla Korsossa...), tavannut ystäviä muutenkin. On ollut mukava, mutta kiireinen viikko. Töissä myös kokeiden korjaaminen kuormitti aika paljon viimeisen viikon aikana. En halunnut viedä kokeita kotiin vaan pyrin korjaamaan niitä töissä joka välissä. Pääsääntöisesti tämä onnistuikin.

Lisäksi sain ystäviä myös vieraiksi. Ystäväni T:n kanssa vietimme glögi-iltaa (moneskohan glögi-ilta tämä olikaan tälle syksylle... :)), juttelimme antaumuksella ja söimme kinkkupiirakkaa. Tänään kylään saapui ystäväni J, jonka kanssa pidimme kinkkupiirakkarääppiäiset. Ja joimme sitä glögiä. Ja juttelimme antaumuksella.

Kinkkupiirakka oli uusi kokeilu (vaikkakin hyvin perusresepti) ja siitä tuli aika hyvää. Jaan siis reseptin teidänkin kanssa.

Kinkkupiirakka
pohja:
100g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa

Nypi voi, jauhot ja juustoraaste muruksi. Lisää vesi ja sekoita. Laita vähäksi aikaa jääkaappiin.

Täyte:
n.150g kinkkua
½-1 paprika
n. 8cm purjoa
2 dl ruokakermaa
3 munaa
suolaa
pippurisekoitusta
2-3 dl juustoraastetta

Hauduta kasvikset pannulla pehmeiksi ja lisää kinkku. Sekoita, älä kypsennä enää. Painele taikina öljyttyyn piirakkavuokaan. Paista uunissa 200 C 10min. Sekoita sillä välin ruokakerma, kananmunat, mausteet sekä juustoraaste keskenään. Levitä paistuneelle pohjalle kasvis-kinkkuseos sekä päälle kermaseos. Paista 200 C:ssa 20-30 min. Niin, että piirakka on kivan värinen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...