Siirry pääsisältöön

Vuosi 2012

Menneeseen vuoteen mahtui paljon tapahtumia. Kuvia selatessa muistin paljon sellaisia asioita, mitkä mun huonolla muistilla olikin jo päässyt unohtumaan...

Vuosi 2012 otettiin vastaan juhlimalla samalla ystäväni kolmekymppisiä. Tammikuussa töissä meni paljon aikaa ja elämä tuntuikin keskittyvän paljon muun muassa kokeiden korjaamiseen... Säät myös vaihtelivat aika rutkasti. Välillä satoi vettä, jotta jouduin kaivamaan kumpparitkin esille. Sitten tulikin hienot pakkaset, jolloin oli hyvä kuvailla. Ja lopulta lunta oli niin paljon, että pystyi laskemaan mäkeäkin.

Helmikuussa sitten olikin pakkasta jo hieman enemmän. Alennusmyyntitalvikenkäni pääsivät käyttöön (ja olivat (ja ovat) lämpimät). Kävin kuvailemassa Helsingin yötä, vietin blini-iltaa ystävien kanssa, join paljon teetä ja täytin 30. Juhlimme myös hyvän ystäni häitä.

Maaliskuussa juhlittiin suloisen kummipojan O:n ristiäisiä. Opettelin tekemään sushia. Kävin ystävän kanssa viettämässä talvipiknikkiä, testailin uusia ravintoloita ja juhlimme ystäväpiirissä 30+30 -juhlia.

Huhtikuussa kävin päiväreissun Porvoossa. Sää ei suosinut ja aioin kovasti mennä kesällä uudestaan (en muuten mennyt :/ ). Brunsseilin ahkerasti ja sitten se kevätkin tuli. Ihastelin auringonpaistetta ja lämpöä.

Toukokuussa avattiin parveke- ja grillikausi. Tein ystäväni U:n kanssa karjalanpiirakoita, vietin lettukestejä. Istutin yrtit. Uurastin töissä kevään viimeisiä hommia.

Kesäkuussa ystäväni U muutti pois pääkaupunkiseudulta ja kävimme "viimeisellä illallisella" syömässä sushia. Työt loppuivat ja sen kunniaksi pidimme grillijuhlat työkavereiden kanssa. Vietin pitkän viikonlopun kesäisen lämpimässä Dortmundissa. Nautin niistä parista lämpimästä päivästä, mitä täälläkin oli. Tässä kuussa elämä potki harvinaisen paljon päähän välillä.Teimme myös suuria päätöksiä elämän suhteen.

Heinäkuussa oli lisää aurinkoisia päiviä. Ei montaa, mutta oli kuitenkin. Kummityttö kyläili luonani ja saimme viettää lämpimän päivän Hietsussa. Heinäkuuhun kuului muutenkin paljon Hietsussa hengailua ja pelailua. Lisäksi kävin tutustumassa frozen yogurttiin ja vietin muutenkin kivan Helsinki-päivän.

Elokuussa ennen töiden alkua ehdin viettää vielä mukavan Suomenlinna-päivän ystäväni L:n ja suloisen pikkuruisen O:n kanssa. Nautin kesän viimeisistä päivistä. Tapasin ystäviä, aloitin jälleen työt.

Syyskuusta alkaen asuin taas yksin. Tein sisustushankintoja. Rakentelin omaa elämääni. Kävin ystäväni L:n kanssa viettämässä tyttöjen viikonlopun Tallinnassa. Tässä kuussa sain muuten ainakin kaksi uutta ystävää. Hyvä kuukausi siis :)

Lokakuussa oli kunnolla syksy. En voinut lopettaa ihanien vaahteroiden ihastelemista. Ainakin mun muistoissa aurinkoisia päiviä tuntui riittävän. Kävelin paljon. Vietin viikonlopun Turussa, jonne yhtäkkiä tulikin talvi.

Marraskuuhun kuului glögi-iltoja, kävelyretkiä ja leipomista. Kuvien perusteella ei kauheasti muuta... Oikeasti mulla taisi olla aika kiire. Näin paljon ystäviä, uurastin töissä, hankin joululahjoja.

Joulukuu jatkui glögeillen ja brunnseillen. Hankin ihanat piristysvaloni. Matkustin jouluksi pohjoiseen ja rakastuin jälleen talvisiin pakkasmaisemiin.

Vuoden aikana asiat on ehtineet heilahdella laidasta laitaan. Tuntuu, että aikaa olisi mennyt paljon enemmänkin. En vuosi sitten olisi ajatellut olevani tällaisessa elämäntilanteessa. Tai no ehkä ajattelin, mutten kauhean tosissani. En olisi vuosi sitten myöskään uskonut voivani olla näin tyytyväinen omaan elämääni. Tyytyväisyys on kasvanut vuoden loppua kohden. Ehkä ensi vuonna voin olla vielä tyytyväisempi :)

Kommentit

  1. Olipa ihana tiivistelmä viime vuodesta :) Toivottavasti 2013 tuo mukanaan pelkkää hyvää ja kaunista!//Linda

    VastaaPoista
  2. Tästä se lähtee, upea vuosi 2013! <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj