Siirry pääsisältöön

Smartpost

Olin ihan kokonaan unohtanut koko Smartpost-systeemin, kunnes tällä viikolla kävin hakemassa tällaisesta automaatista ystäväni paketin. Ja olihan se helppoa ja kätevää ja kaikkea.

Systeemihän toimii niin, että aika monesta verkkokaupasta voi tilata jo paketin Smartpost-automaattiin. Automaatteja löytyy sieltä sun täältä (Espoosta ainakin Isosta Omenasta ja Sellosta) ja niitä ollaan muistaakseni lisäämässä paljon ympäri suomea. Paketin ollessa perillä puhelimeen tulee tekstiviesti, jossa on lokerokoodi. Tämän koodin kanssa sitten kipitetään automaatin luo ja näpytellään koodi. Tämän jälkeen automaatti ilmoittaa nuolella, missä suunnassa paketti on ja nappia painettaessa kyseisessä suunnassa avaa lokeron ovi. Ja lokerossa se paketti sitten odottelee. Myös palautus sujuu suunnilleen samalla tavalla.

Unohda siis pakettikortin odottaminen kotiin (nooh, ite olen jo pitkän aikaa saanut ilmoituksen paketista aina tekstiviestillä...) ja erityisesti se postissa jonottaminen. Paketin toimittamisen voi lisäksi valita ihan mihin tahansa automaattiin, joten paketin saa kätevästi työpaikan viereen tai kenties jonkin ystävän lähelle, joka kiltisti kipittää hakemaan paketin...

Lisäksi pitää kehua Smartpostin asiakastukea. Tällaiselle puhelinfoobikolle se varsinkin sopii loistavasti. Asiakastuki toimii siis netissä onlinena klo 9 - 21 (arkisin, lauantaisin 9 -18, sunnuntaisin 12 - 18). Ikkuna klikataan auki ja odotellaan asiakaspalvelijaa (ei tarvinnut odottaa kuin ehkä 20 sekuntia). Ja kaikki kysymykset ratkesivat saman tien. (ystäväni siis sekoili ja hävitti koodinsa. Asikastuen avulla hän sai uudestaan tekstiviestillä koodin.)

Tavallaanhan on harmi, että sekä pakettiautomaattia että asiakastukea käytettäessä henkilökohtainen ihmisten tapaaminen vähenee. MUTTA itse ainakin tapaan niin paljon ihmisiä ja juttelen myös täysin tuntemattomien tyyppien kanssa, että välttelen mielelläni postin jonot. ...ja puhelin + asiakastukeen soittaminen on muuten vain kammottavaa...


Kommentit

  1. Kiitokset tästä selventävästä postauksesta! En ole uskaltanut vielä kokeilla tota uutta lokerisysteemiä, kun se vähän pelotti mua. Ensi kerralla kun mahdollisuus on niin aion ehdottomasti kokeilla. :) Ne Postin jonot on niin masentavat..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin ennen tätä, varsinaisesti ystävän kokeilua, tilannut kerran suklaalevyn (joku postin kokeilujuttu) samalla systeemillä. Mutta käytän kyllä nyt tästä eteen päin tätä systeemiä aina, kun se on vain mahdollista. Oli se vaan niin kätevä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr