Siirry pääsisältöön

Blogibrunssi Krullassa

Lauantai oli jännittävä päivä. Erittäin jännittävä. Suuntasin nimittäin blogibrunssille Krullaan. Blogibrunssiin osallistui Petra, Huli sekä A, joka ei ainakaan vielä pidä blogia. Petran tunsinkin jo aiemmin, mutta Hulin tunsin vain blogimaailmasta ja A on Hulin ystävä.

Ja kivaa oli. Kenties brunsseilemme uudestaankin :).
Krullassa olin käynyt reilu vuosi sitten aiemminkin. Tällä kertaa brunssi miellytti mua enemmän kuin viimeksi, tosin ei viimeksikään siinä mitään vikaa ollut. Plussaa paikalle tulee erikoiskahveista (sisältäen kaakaot ja teet), jotka kuuluivat hintaan. Itse otin kaakaota, joka oli kyllä tosi herkullista. Tosin olisin ehkä toivonut sen olevan enemmän nimenomaan sulatettua suklaata.

Ruokaa oli paljon. Löytyi munakokkelia, uunimunakasta, pekonia, papuja tomaattikastikkeessa, ratatouillea, perunaröstejä. Kylmiä salaatteja oli jonkin verran. Lisäksi oli juustoja, jogurttia, hedelmäsalaattia. Ja toki ne kroisantit ja leivät olivat kerrassaan ihania. Tarjolla oli myös erilaisia mehuja, sekä peruskahvia ja muutamaa erilaista teelaatua (irtoteetä, jee!).

nälkäinen, kun olin... kuvia en siis ihan heti muistanut ottaa...
Hieman valittaisin edelleen siitä, ettei ruoissa lukenut, mitä ne ovat.... Ei edes sitä, onko ruoka kasvis- vai liharuoka. Lisäksi mä toivosin, että ruoan ottaminen sujuisi jouhevasti. Krullassa tulee aika paljon edes takaisin käveltävää ja ei ole oikein selvää, miltä reunalta jonotetaan mihinkin.

Tyytyväinen olin kuitenkin. Seura oli kivaa. Ruoka oli hyvää. Ähky tuli... Ja oli mielettömän hauskaa tutustua uusiin ihmisiin :).

Kommentit

  1. Kiitos vielä kerran sinne! :) Sain juuri itsekin postauksen valmiiksi, ilmestyy blogiin huomenissa. Olo alkaa olla jo hieman parempi ja jaksoin keskittyä edes vähän aikaa kirjoittamiseen.

    Muistatko sä muuten mitä brunssi maksoi? Se meni multa ihan ohi ja en löydä tietoa Krullan nettisivuilta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hinnan suhteen kommentoinkin jo sun blogiin.. huonomuistisuus vaivasi siis myös täältä. Mutta täytyy kyllä sanoa, että Krulla vois kyllä lisätä sen nettisivuillekin....

      Poista
  2. Kiitokset brunssiseurasta ja blogimaailman tartuttamisesta. Eli tämä rouva A pitää nykyään myös blogia :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...