Siirry pääsisältöön

Blogibrunssi Krullassa

Lauantai oli jännittävä päivä. Erittäin jännittävä. Suuntasin nimittäin blogibrunssille Krullaan. Blogibrunssiin osallistui Petra, Huli sekä A, joka ei ainakaan vielä pidä blogia. Petran tunsinkin jo aiemmin, mutta Hulin tunsin vain blogimaailmasta ja A on Hulin ystävä.

Ja kivaa oli. Kenties brunsseilemme uudestaankin :).
Krullassa olin käynyt reilu vuosi sitten aiemminkin. Tällä kertaa brunssi miellytti mua enemmän kuin viimeksi, tosin ei viimeksikään siinä mitään vikaa ollut. Plussaa paikalle tulee erikoiskahveista (sisältäen kaakaot ja teet), jotka kuuluivat hintaan. Itse otin kaakaota, joka oli kyllä tosi herkullista. Tosin olisin ehkä toivonut sen olevan enemmän nimenomaan sulatettua suklaata.

Ruokaa oli paljon. Löytyi munakokkelia, uunimunakasta, pekonia, papuja tomaattikastikkeessa, ratatouillea, perunaröstejä. Kylmiä salaatteja oli jonkin verran. Lisäksi oli juustoja, jogurttia, hedelmäsalaattia. Ja toki ne kroisantit ja leivät olivat kerrassaan ihania. Tarjolla oli myös erilaisia mehuja, sekä peruskahvia ja muutamaa erilaista teelaatua (irtoteetä, jee!).

nälkäinen, kun olin... kuvia en siis ihan heti muistanut ottaa...
Hieman valittaisin edelleen siitä, ettei ruoissa lukenut, mitä ne ovat.... Ei edes sitä, onko ruoka kasvis- vai liharuoka. Lisäksi mä toivosin, että ruoan ottaminen sujuisi jouhevasti. Krullassa tulee aika paljon edes takaisin käveltävää ja ei ole oikein selvää, miltä reunalta jonotetaan mihinkin.

Tyytyväinen olin kuitenkin. Seura oli kivaa. Ruoka oli hyvää. Ähky tuli... Ja oli mielettömän hauskaa tutustua uusiin ihmisiin :).

Kommentit

  1. Kiitos vielä kerran sinne! :) Sain juuri itsekin postauksen valmiiksi, ilmestyy blogiin huomenissa. Olo alkaa olla jo hieman parempi ja jaksoin keskittyä edes vähän aikaa kirjoittamiseen.

    Muistatko sä muuten mitä brunssi maksoi? Se meni multa ihan ohi ja en löydä tietoa Krullan nettisivuilta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hinnan suhteen kommentoinkin jo sun blogiin.. huonomuistisuus vaivasi siis myös täältä. Mutta täytyy kyllä sanoa, että Krulla vois kyllä lisätä sen nettisivuillekin....

      Poista
  2. Kiitokset brunssiseurasta ja blogimaailman tartuttamisesta. Eli tämä rouva A pitää nykyään myös blogia :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr