Eräs arki-ilta sain ystäväni M:n istumaan iltaa. Ja tokihan käytin jälleen tilaisuutta hyväkseni ja leivoin jälleen (yksin asuesa leipomista ei vaan tule tehtyä muulloin kuin vieraita saadessa). Tällä kertaa valmistui focaccia. Edellisestä focaccian tekemisestä oli hieman aikaa ja jotenkin muistin tähän menevän huomattavasti enemmän aikaa... Mutta itse asiassa tämä olikin aika nopea pyöräyttää ja leivän paistuessa uunissa ehti tehdä paljon muuta. Sopi siis hyvin arki-illan leipomukseksi.
Focaccia
1 kananmuna
1 dl kädenlämpöistä vettä
2,5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
3/4 dl oliiviöljyä
1 dl raastettua vuohen gruyérejuustoa
200g vuohenjuustoa pieninä kuutioina
2 rkl hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rkl kuivattua basilikaa
hieman mustapippuria myllystä
Lisäksi aurinkokuivattuja tomaatteja (tai aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja), fetakuutioita, kivettömiä oliiveja puolikkaina.
Vispaa kananmuna veden sekaan. Sekoita jauhot ja kuivahiiva ja yhdistä ne nesteeseen. Lisää oliiviöljy, gruyére, vuohenjuusto, aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Sekoita hyvin. Voitele leivinpaperi ja laita se reunalliseen uunivuokaan. Taputtele taikina öljyisillä käsillä vuokaan/pellille (täyttää n.puolet uunipellistä) ja painele taikinan päälle riveittäin fetaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Anna kohota n.20 min. Paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa.
Voi NAM! :D Tämä täytyykin testata.
VastaaPoistakokeile, ja kerro miten onnistui :)
Poista