Boulevar Socialissa ihastuin lohipastramiin, joten varasin kalataitoisen ystäväni valmistaan kyseistä herkkua kanssani. Aikansa se kesti, mutta vihdoin ja viimein resepti on testattu.
Lohipastrami
600g lohifilettä (paksummasta päästä)
Lohipastrami
600g lohifilettä (paksummasta päästä)
karkeaa merisuolaa
n. 2tl jauhettua juustokuminaa
n. 2tl rouhittua mustapippuria
n. 2 tl rouhittua roseepippuria
Poista lohifileestä nahka, ruodot ja rasva. Leikkaa lohi pitkittäin
ruotoviivan suuntaisesti neljäksi tangoksi (tai useammaksikin). Mausta tangot merisuolalla ja
kääri tiukasti kelmuun. Anna maustua jääkaapissa n. tunnin ajan. Poista
kelmu ja suola. Sekoita mausteet keskenään. Levitä aina osa mausteista esim. leivinlaudalle. Paista lohitanko kerrallaan kuivalla, kuumalla
pannulla noin 10 sekuntia eri puolilta (oikeastaan kierität kalaa pannulla). Kierittele paistettu lohitanko mausteissa ja kääri se tiukasti kelmuun. Anna lohitankojen maustua jääkaapissa n. 4 tuntia (vuorokausikin käy). Kiireisenä voit hoitaa tämän myös laittamalla lohitangon pakastimeen tunniksi.
Poista kelmu ja leikkaa viipaleiksi.
Lohipastrami oli ihan hyvää yksikseenkin, mutta waldorfin salaatin (joka ei niinkään ollut hyvää yksikseen) kanssa se oli suorastaan täydellistä.
Waldorfn salaatti
1 mukulaselleri
2 omenaa
100g ananasta
½ dl majoneesia
1 rkl kermaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa, valkopippuria
½ dl rouhittua saksanpähkinää
Pese selleri hyvin. Kuori ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi (itse lintsasin tästä vähän, mutta ohuemmat ois ollut luultavasti parempia). Kiehauta suikaleet ja anna kypsyä melkein kypsiksi (tähän ei mene kauhean kauaa). Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa samankokoisiksi kuin sellerit. Paloittele ananas pieneksi. Mausta majoneesi suolalla ja valkopippurilla, ohenna se kermalla ja sitruunamehulla. Sekoita kaikki ainekset keskenään salaatiksi. Anna maustua jääkaapissa n. ½ tuntia tai kauemminkin.
Poista kelmu ja leikkaa viipaleiksi.
Lohipastrami oli ihan hyvää yksikseenkin, mutta waldorfin salaatin (joka ei niinkään ollut hyvää yksikseen) kanssa se oli suorastaan täydellistä.
Waldorfn salaatti
1 mukulaselleri
2 omenaa
100g ananasta
½ dl majoneesia
1 rkl kermaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa, valkopippuria
½ dl rouhittua saksanpähkinää
Pese selleri hyvin. Kuori ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi (itse lintsasin tästä vähän, mutta ohuemmat ois ollut luultavasti parempia). Kiehauta suikaleet ja anna kypsyä melkein kypsiksi (tähän ei mene kauhean kauaa). Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa samankokoisiksi kuin sellerit. Paloittele ananas pieneksi. Mausta majoneesi suolalla ja valkopippurilla, ohenna se kermalla ja sitruunamehulla. Sekoita kaikki ainekset keskenään salaatiksi. Anna maustua jääkaapissa n. ½ tuntia tai kauemminkin.
Kommentit
Lähetä kommentti