Siirry pääsisältöön

Ravintola Kuu

Hui, kohta on jo juhannus... ...tässä vaiheessa olen erittäin kiitollinen opettajan pitkästä kesälomasta :). On kovin kiva ajatus, että lomaa on jäljellä vielä paljon :). Alkukesä onkin mennyt vieraiden kanssa. Vuodesohva on ollut ahkerassa käytössä :). Ensin luonani majailivat lapsivieraat (kummityttö kaverinsa kanssa), jolloin tuli harrastettua paljon eväsretkiä ja käytyä ns. pakolliset lapsinähtävyydet. Sää myös suosi. Helle kannusti viettämään aikaa myös rannalla sekä uimastadionilla. Lapsivieraiden jälkeen saapui rakas ystäväni, jolloin ajankäyttö oli hieman enemmän ruoka-, juoma- sekä juttelupainotteista. ...Toki me myös vähän shopattiinkin... :). Nyt alkaakin sitten kuumeisesti kesän parin lomareissun suunnittelu (jotka ovat ihan ihan pian :)). Ihana loma :)

Tässä myös pikavinkkaus Töölöläiseen Ravintola Kuuhun. Kamera ei valitettavasti ollut mukana (hyvä niin, koska se ei olisi ehkä tykännyt illan kaatosateesta...), joten kuvaton postaus tällä erää.

Kuu oli kiva,suhteellisen pieni, ravintola, johon näytti kuitenkin mahtuvan isompikin seurue samaan pöytään. Itse söin alkupalaksi Paahdettua marmorihärkää, marinoituja kantarelleja ja punajuurisiirappia ja pääruoaksi Vuohenjuustosalaatin. Varsinkin marmorihärkä oli herkullista eikä vuohenjuustosalaatissakaan ollut moitittavaa. Salaatti oli myös kovin täyttävä, ei todellakaan jäänyt nälkä. Seuralaisteni lohikeitto ja paistettu maksa pekonikastikkeen kera saivat myös kiitoksia.

Ravintola oli mielestäni sellainen puolivirallinen. Vaatetuksella ei ollut väliä (farkut ja toppi sopivat hyvin) ja selkeästi ravintolassa pyrittiin luomaan rento tunnelma (mutta pitämään itse tila kuitenkin tyylikkäänä). Tosin meille osui hieman, ööh, pönöttävä miestarjoilija (joka ei kyllä ole kovin kauaa voinut toimia tarjoilijana kyseisessä paikassa), joka teki tunnelman hieman erikoiseksi.
Joka tapauksessa pidin ravintolasta :)


Kommentit

  1. Kiva kuulla lisää positiivista palautetta Kuusta! :) Mä kävin sielä ekaa kertaa vähän aikaa sitten ja yllätyin tosi positiivisesti, varsinkin rento mutta hieno ilmapiiri oli mukava.

    p.s. Upeaa ja aurinkoista reissua!! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr