Siirry pääsisältöön

Fusion restoran Mix, Tallinna

Käväisin tuossa ystäväni kanssa pienellä (nooh, viikon mittaisella) automatkalla Baltiassa. Tältä reissulta kuvia luvassa myöhemmin (kunhan joskus ehtisin ja saisin aikaiseksi niin paljon, että siirtäisin kuvat koneelle ja hoitaisin ne kuntoon). Mutta tähän väliin pitää suositella ehkä mun tähän asti parasta ravintolakokemusta Tallinnassa. Nimittäin Fusion Restoran Mixiä.

Ravintolan löysimme Tripadvisorin avulla (mä en ymmärrä, että kuinka mä aina unohdan tän loistavan sivuston...) ja taisimmepa jopa teetättää hotellilla pöytävarauksen. Torstai-illalla se ei kuitenkaan olisi välttämättä ollut tarpeen. Terassille ainakin olisi mahtunut. Tosin sanottakoon, että kesästä huolimatta suosittaisin sisällä syömistä. Ravintolan tunnelma on tosi kiva ja väitän, ettei terassilla voi tuntua yhtä kivalta.

Ravintola mainostaa itseään Fusion Kitcheninä, mutten ole edelleenkään aivan varma, mitä se tarkoittaa. Sanoisin kuitenkin tämän olevan (ainakin yhden kokemuksen perusteella) todella miellyttävä lähes fine dining -paikka. Palvelu toimi koko ajan loistavasti. Jokaikinen ruokalaji oli suussa sulavan hyvää. Seuralaiseni valitsi kolmen ruokalajin yllätysmenun, joka oli todella herkullinen. Erikoisia yhdistelmiä, joista tuli jotain aivan mielettömän hyvää. Itse nannailin ja valitsin ruokalajini listalta. Omat ruokani osuivat kyllä myös nappiin. Sienikeitto oli ehkä parasta koskaan syömääni, härkä toimi loistavasti ja jälkkärijäätelöt olivat jotain sanoinkuvaamatonta.

Kamera ei ikävä kyllä ollut mukana :/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...