Siirry pääsisältöön

Kesän vikoja vai syksyn ekoja päiviä?

...päivisin on kuuma (shortseja on ikävä) ja aamuisin kylmä... Kait se pitää jo uskoa, että syksy on selkeästi alkanut. Onneksi kuitenkin ihanan aurinkoisilla ja lämpimillä päivillä. Syksy on alkanut sikälikin, että työt on alkaneet. Näin syksyn alku on koulussa aina mielettömän kiireistä. Joka kerta mä myös unohdan sen ja onnistun kasailemaan itselleni kaikkia ylimääräisiä hommia. Toisaalta myös oppilaat jaksavat näin alkusyksystä huomattavasti paremmin, joten itsekään ei ole hillittömän väsynyt.

Töiden lisäksi nämä pari viikkoa ovat menneet ahkerasti kokkaillessa. Olen testaillut uusia juttuja (näistä postauksia myöhemmin, kunhan teen ruokia uudestaan. Jostain kumman syystä en tajua ikinä ekalla kerralla tehdessä ottaa kuvia....) ja hieman parannellut joitakin vanhoja. Järjestin myös ohimennen osana puuhakaksikkoa 35 hengen bileet. Bileet, joissa itse tehtiin ruoka alusta loppuun saakka ja jossa tilaa oli jokaiselle vieraalle periaatteessa 2 neliötä. Mutta hyvin mahtui. Lisäksi olen keräillyt kirppiskamoja (Siivouspäivä, täältä tullaan), nauttinut ihanasta brunssista ystävien seurassa (miksi mä en järjestä useammin kotibrunsseja?) ja yrittänyt ehtiä nauttimaan myös noista hillittömistä aurinkoisista päivistä. ...yhtään kuvaa en ole tainnut ottaa 2 viikkoon... eipäs kun olenpas. Bileiden juhlakaluista ehdin pari kuvaa räpsäisemään. 

Mutta nyt, kun tämä elämä taas tästä ehkä hieman rauhoittuu ja asettuu kulkemaan omaa uomaansa, rupean taas kirjoittelemaan postauksiakin. En ole siis kokonaan kartalta hävinnyt :).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...