Siirry pääsisältöön

Street Gastro


 Vietin ystäväni N:n kanssa mukavan illan kaupungilla. Siinä puolen vuoden tapahtumien (joita on muuten paljon... tämän viimeisen puolen vuoden aikana on tapahtunut hämmentävän paljon. Itse asiassa ylipäätänsä reilun vuoden aikana on tapahtunut paljon...) päivittämisen ohella tuli myös nautittua Street Gastron antimista. Street Gastro on katuruokakoju, joka löytyy Sofiankadulta tuomiokirkon ja kauppatorin läheisyydestä. Leivät ovat ilmeisesti itse leivottuja ja ne täytetään tilattaessa. Mukaamme lähti vege-täytteinen sekä kanatäytteinen leipä. Kummatkin saivat aikaa kehuja ja vatsat tulivat täyteen, vaikkei leipä kooltaan ihan hirmuinen ollutkaan (täytteitä kyllä oli aika mielettömän paljon).


Uhmasimme myös lokkeja ja istuimme syömään leipämme tuomiokirkon portaille. Olin kuullut huhuja, että lokit ovat aika nopeasti lokkeilemassa paikalla. Nyt saimme syötyä leipämme lähes kokonaan ennen ensimmäistä iskua. Loppujen lopuksi lokit veivät kuitenkin voiton ja saivat jäädä putsailemaan leivistä tippuneita salaatinjämiä meidän siirtyessä parempaan (ja lämpimämpään) paikkaan. Valintamme osui tällä erää Kluuvissa sijaitsevaan Fratelloon. Jos et ole täällä ennen käynyt, mene ihmeessä. Kiva kahvila, jossa oli myös hyvää haudutettua teetä ja mukavaa palvelua.

Kommentit

  1. Mä yritin kerran mennä Fratelloon, mutta se oli ihan täynnä. Sen jälkeen en ole yrittänytkään, kun kuulin, että sieltä saa loistavaa kahvia ja yleensä ne jotka osaa tehdä hyvää kahvia ei jostain syystä ymmärrä mitään haudutetun teen valmistamisesta. :D Tämä siis typerä stereotypia, jonka todistit yllä vääräksi. Täytyy käydä munkin kokeilemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun piti oikein googlata edellisen keskustelun perusteella se La Torrefazione (jota sä ilmeisesti tarkoitit). Ja oon käynyt muuten sielläkin teellä. Ja sielläkin oli ihan hyvää teetä :) ja se on paikkana aika kivan symppis.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...