Siirry pääsisältöön

Street Gastro


 Vietin ystäväni N:n kanssa mukavan illan kaupungilla. Siinä puolen vuoden tapahtumien (joita on muuten paljon... tämän viimeisen puolen vuoden aikana on tapahtunut hämmentävän paljon. Itse asiassa ylipäätänsä reilun vuoden aikana on tapahtunut paljon...) päivittämisen ohella tuli myös nautittua Street Gastron antimista. Street Gastro on katuruokakoju, joka löytyy Sofiankadulta tuomiokirkon ja kauppatorin läheisyydestä. Leivät ovat ilmeisesti itse leivottuja ja ne täytetään tilattaessa. Mukaamme lähti vege-täytteinen sekä kanatäytteinen leipä. Kummatkin saivat aikaa kehuja ja vatsat tulivat täyteen, vaikkei leipä kooltaan ihan hirmuinen ollutkaan (täytteitä kyllä oli aika mielettömän paljon).


Uhmasimme myös lokkeja ja istuimme syömään leipämme tuomiokirkon portaille. Olin kuullut huhuja, että lokit ovat aika nopeasti lokkeilemassa paikalla. Nyt saimme syötyä leipämme lähes kokonaan ennen ensimmäistä iskua. Loppujen lopuksi lokit veivät kuitenkin voiton ja saivat jäädä putsailemaan leivistä tippuneita salaatinjämiä meidän siirtyessä parempaan (ja lämpimämpään) paikkaan. Valintamme osui tällä erää Kluuvissa sijaitsevaan Fratelloon. Jos et ole täällä ennen käynyt, mene ihmeessä. Kiva kahvila, jossa oli myös hyvää haudutettua teetä ja mukavaa palvelua.

Kommentit

  1. Mä yritin kerran mennä Fratelloon, mutta se oli ihan täynnä. Sen jälkeen en ole yrittänytkään, kun kuulin, että sieltä saa loistavaa kahvia ja yleensä ne jotka osaa tehdä hyvää kahvia ei jostain syystä ymmärrä mitään haudutetun teen valmistamisesta. :D Tämä siis typerä stereotypia, jonka todistit yllä vääräksi. Täytyy käydä munkin kokeilemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun piti oikein googlata edellisen keskustelun perusteella se La Torrefazione (jota sä ilmeisesti tarkoitit). Ja oon käynyt muuten sielläkin teellä. Ja sielläkin oli ihan hyvää teetä :) ja se on paikkana aika kivan symppis.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr