Nyt vihdoin ja viimein aloittelen näitä tämän syksyn ruokapostauksia. Uutuuksia on tosiaan tullut kokeiltua, mutta aikaa kirjoittamiselle ei näytä olevan. Erittäin hämmentävää. Mutta siis tänään esittelyssä mielettömän hyvät mustikkamuffinssit. Näitä on tarjottu muutamalle vieraalle, viety tuliaisina sekä varattu muuten vain herkutteluun. Erittäin herkullisia nämä ovat hieman lämpiminä.
Herkulliset mustikkamuffinssit (n.16 kpl)
Taikina:
150g voita
1½ dl ruokosokeria (suosittelen... tuli parempia kuin normisokerilla)
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
vajaa 2dl vaniljajogurttia (purkista voi vähän maistella itse ensin)
4 dl pakastemustikoita
Muruseos:
50 g voita
1 dl ruokosokeria
2 dl kaurahiutaleita
Vatkaa lämmin voi ja ruokosokeri keskenään vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoja sekä jogurttia vuorotellen taikinaan. Lopuksi sekoita joukkoon vielä pakastemustikat.
Valmista seuraavaksi muruseos. Sulata voi ja lisää siihen ruokosokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin.
Jos sinulla on käytössä metallinen muffinssivuoka (siis sellainen, jossa on useampi kolo muffinsseille), käytä sitä. Laita muffinssivuokaan paperiset muffinssivuoat ja täytä ne taikinalla. Älä tee hirveän kukkurallisia, sillä ripottelet myös muruseosta muffinssien päälle ennen uuniin laittoa. (Ja tokihan näitä voi tehdä ilman metallista muffinssivuokaa. Silloin muffinsseista vain tulee hieman levenneempiä.)
Paista 225 asteessa 15 - 20min.
Kommentit
Lähetä kommentti