Siirry pääsisältöön

Kesän viimeinen piknik?

Ihanat kesäiset säät näyttävät ainakin osittain vaihtuneen syksyisiin säihin. Mistä oikeastaan olen kyllä ihan tyytyväinen. Pidän pimeästä, pidän koleista aamuista, kynttilöiden polttamisesta, tunnelmavalojen virittämisestä, syksyvaatteiden käyttämisestä jne. Toisaalta on ollut niin ihanaa, kun ei ole vieläkään tarvinnut kaivella takkia esiin (olen porskuttanut menemään villatakin kanssa) ja t-paidalla tarkenee aivan loistavasti.

Mutta siis itse asiaan. Viikko sitten sunnuntaina juhlistin ystäväni J:n kanssa loistavaa säätä ja suuntasimme piknikille Suomenlinnaan. Emme muuten olleet ainoat lautalle suuntaavaat. Menomatkalla meitä kyllä hieman epäilytti. Koko meri näytti olevan ison valkoisen pilven sisällä samoin kuin itse saari. Lautan kannella todettiinkin hytisten pilvien vaikuttavan todella paljon lämpötilaan. Kauaa ei kuitenkaan ehditty Suomenlinnassa kävellä, kun aurinko jo saapui pilvien takaa ilahduttamaan päiväämme.

Menimme tällä kertaa hyvin yksinkertaisilla eväillä. Hieman skumppaa, hieman mansikoita sekä herkullisia porovoileipiä. Porovoileivät ovat olleet kehittelyn alla ja nyt näyttää, että sopivat suhteet on löydetty :).

Porovoileivät

1 pkt saaristolaisleipää (esim. LIDLin)
salaatinlehtiä
100g kylmäsavuporoleikkelettä
½ punasipuli
1 dl kermaviiliä
1 dl kuohukermaa vatkattuna
hieman mozzarellajuustoraastetta
hieman ruohosipulia silputtuna
mustapippuria

Pienistä poro pieniksi paloiksi. Mitä pienempää, sen parempi. Sekoita poron sekaan silputtu punasipuli, kermaviili ja mausteet. Vatkaa kerma ja yhdistä. Todennäköisesti levite on tässä vaiheessa vielä kovin notkeaa, joten lisää sekaan mozzarellajuustoraastetta (eiköhän joku muukin käy...), niin että levite hieman "tiivistyy". Maistele myös, että maistuu hyvälle. Laita jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään asti.
Leikkaa saaristolaisleivästä viipaleita ja levitä aina kahdelle leivälle levitettä (n.½ cm kerros ehkä). Laita väliin salaatinlehti ja yhdistä leivät.


Iltapäivä kului mukavasti eväitä syödessä ja jutellessa. Kaupungista ulos lähteminen (lasken Suomenlinnan ei-kaupungiksi) rentoutti oikein kunnolla. Pois lähtiessä piipahdimme vielä Cafe Vanillessa, jossa söin kerrassaan herkullista suklaakakkua. Olipa oiva päivä :)

Kommentit

  1. Kuulostaa ihanalta! Vaikka oon aikamoinen piknikleidi, ei Suomenlinnassa ole tullut nautittua piknikkiä koskaan. Tämä täytyy korjata heti ensi kesänä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ohoo.. tuo sun täytyy kyllä ehdottomasti korjata. Koska kyllä Suomenlinna on piknikpaikkojen ehdoton must. ...ehkä ensi kesänä voisi järkätä vaikkapa blogipiknikin sinne?

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr