Siirry pääsisältöön

Siivousta ja herkkuja


Viime viikon lauantaina vietettiin vähän joka puolella Siivouspäivää. Tämänpä takia suuntasimme Petran kanssa Ruttopuistoon myymään kirpparikamoja. Viimeksi vuosi sitten siivosin kaappini ja myin kirppareilla paljon kaikkea pois. Tänä vuonna jatkoin urakkaani ja löysin vielä p a l j o n pois joutavaa. Oma roska, toisen aarre. En tiedä tuosta, mutta ainakin monet tavaroistani löysivät itselleen uuden omistajan. Pyysin tavaroistani suorastaan kiskurihintaa (eli en) ja myin käytännössä jokaisen tavaran 1 - 2 eurolla. Tienasin jopa sen verran, että sain parkkimaksut maksettua sekä hoidettua päivän herkutteluosion... (eli juuri sopivasti)

Kirppistely meillä jäi vain muutamaan tuntiin, sillä sateen uhka alkoi näyttää erittäin todennäköiseltä. Koska auton parkkiaikaa oli vielä jäljellä, kipitimme Fredalle Brooklyn Cafeeseen. Olen käynyt täällä kerran aiemminkin ja bagelit olivat silloinkin hyviä. Nyt omani suorastaan suli suuhun. Tämän herkuttelun jälkeen oli hyvä suunnata vielä jälkkärille samojen omistajien Brklyn Bakeryyn. Ja jestas sitä kuppikakkujen valikoimaa. Itse en ole edes hillitön kuppikakkujen ystävä, mutta valitsemani yksilö vei kyllä kielen mennessään (kuva ylhäällä).

Päivän lopuksi hurautimme viel Hesperianpuiston lähettyvillä olleelle kierrätyspisteelle. Jätin paljon tavaroita kierrätyskeskukseen meneviksi ja sain hillittömän suuren tyydytyksen kumotessani vaatejätesäkkini UFFin lootaan. Ihanaa, tavara vähenee :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...