Kasvisruokakokeilut jatkuvat. Tosin myönnettäköön, että tätä risottoa on syöty niin yksistään kuin kanan kanssa ja kerran myös pihvien kanssa.... Mutta uusi kokeilu kuitenkin ja kasvisruokaakin. Ja yksistäänkin tämä toimii vallan kivasti.
Tällä ohjeella risottoa tulee paljon. 2 henkeä näytti syövän siitä ainakin 4 kertaa... Ohjeen voi kuitenkin ihan hyvin puolittaakin.
Ja jälleen kerran ruoka ei näköjään ollut kaikkein kuvauksellisin.
Punajuuririsotto
1 kg raakoja punajuuria
3 sipulia
oliiviöljyä
n.7dl risottoriisiä
punajuurten keitinliemi
n. 2dl punaviiniä
iso pala parmesaanijuustoa raastettuna
suolaa (ja hieman mustapippuria)
Kuori punajuuret ja keitä ne (ja tässähän kuluu aikaa sitten melkein tunti. Tämän voi ihan hyvin tehdä vaikkapa edellisenä päivänä). Älä missään nimessä heitä keitinvettä pois. Punajuurien jäähdyttyä raasta ne karkeaksi raasteeksi. Silppua sipuli ja kuullota kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista. Riisin pitäisi muuttua hieman läpikuultavaksi, mutta se ei saa palaa. Rupea lisäämään punajuurien keitinlientä n. 1dl kerrallaan. Anna risoton porista pienellä lämmöllä ja aina nesteen imeydyttyä riisiin, lisää nestettä. Tämän jälkeen lisää punaviini. Jos risotto ei vaikuta tarpeeksi nestemäiseltä, lisää siihen vettä. Keittele, kunnes riisi on kypsää. Lisää raastetut punajuuret, raastettu parmesaani sekä suola. Sekoittele hyvin ja maista, että risotossa on tarpeeksi suolaa. Jos risotto ei ole tarpeeksi valuvaa, voit tässäkin vaiheessa lisätä lisää nestettä.
Nauti parmesaanin kera.
Tällä ohjeella risottoa tulee paljon. 2 henkeä näytti syövän siitä ainakin 4 kertaa... Ohjeen voi kuitenkin ihan hyvin puolittaakin.
Ja jälleen kerran ruoka ei näköjään ollut kaikkein kuvauksellisin.
Punajuuririsotto
1 kg raakoja punajuuria
3 sipulia
oliiviöljyä
n.7dl risottoriisiä
punajuurten keitinliemi
n. 2dl punaviiniä
iso pala parmesaanijuustoa raastettuna
suolaa (ja hieman mustapippuria)
Kuori punajuuret ja keitä ne (ja tässähän kuluu aikaa sitten melkein tunti. Tämän voi ihan hyvin tehdä vaikkapa edellisenä päivänä). Älä missään nimessä heitä keitinvettä pois. Punajuurien jäähdyttyä raasta ne karkeaksi raasteeksi. Silppua sipuli ja kuullota kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista. Riisin pitäisi muuttua hieman läpikuultavaksi, mutta se ei saa palaa. Rupea lisäämään punajuurien keitinlientä n. 1dl kerrallaan. Anna risoton porista pienellä lämmöllä ja aina nesteen imeydyttyä riisiin, lisää nestettä. Tämän jälkeen lisää punaviini. Jos risotto ei vaikuta tarpeeksi nestemäiseltä, lisää siihen vettä. Keittele, kunnes riisi on kypsää. Lisää raastetut punajuuret, raastettu parmesaani sekä suola. Sekoittele hyvin ja maista, että risotossa on tarpeeksi suolaa. Jos risotto ei ole tarpeeksi valuvaa, voit tässäkin vaiheessa lisätä lisää nestettä.
Nauti parmesaanin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti