Lokakuu ehti muuttua jo marraskuuksikin.... Mutta kasvisruokapostaukset jatkuvat. Lokakuun aikana tuli kuin tulikin kokeiltua monta uutta kasvisruokaa. Osa parempia osa vähän vähemmän parempia... Mutta monta ruokaa jäi kyllä ruokalistalle, jee! Postailen loput hyvät kokeilut tässä marraskuun alussa.
Viime viikonloppuna vietimme pieniä (kait 10 henkeä on aika pienet) illanistujaisia luonani. Herkuttelimme todella hyvällä Kinuskikissan ohjeella tekemälläni kasvispiirakalla (ohjeen voit kurkata täältä) sekä couscous-kasvissalaatilla. Couscoussalaattia riitti sopivasti kymmenelle hengelle, joten sen voi huoletta puolittaa, jos haluat tarjota salaattia vaikka hieman pienemmälle porukalle.
Couscous-kasvissalaatti
kasvikset:
2 kesäkurpitsaa
2-3 munakoisoa
1-2 paprikaa
6 salottisipulia
n. 3 rkl oliiviöljyä
kastike:
4 rkl sitruunamehua
4 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 punainen chili
4 tl raastettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
n. 2dl tuoretta persiljaa silputtuna
couscous:
4 dl vettä
4 dl couscousia
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 granaattiomena
1 prk fetaa paloina
Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa neljään lohkoon (poista päät ensin). Poista vetinen siemenosa. Puolita lohkot ja leikkaa paloiksi. Leikkaa munakoisot kahdeksaan lohkoon (jälleen poista päät ensin) ja paloittele. Kuutioi paprika, kuori ja lohko sipulit. Laita kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta päälle oliiviöljy. Sekoittele seosta. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa n. 30min. Tarkkaile uunia ja sekoita mahdollisesti välissä.
Valmista kastike. Sekoita sitruunamehuun suola, mustapippuri, hienonnettu chili, kuorittu ja raastettu inkivääri, kuoritut ja hienonnetut valkosipulin kynnet sekä persiljasilppu. Kun kasvikset ovat valmiit, siirrä ne kulhoon ja sekoita kastike joukkoon.
Valmista couscous. Mittaa kattilaan vesi, suola ja öljy. Kiehauta ja sekoita joukkoon couscous. Ota kattila pois levyltä ja anna couscousin turvota kannen alla n. 5 minuuttia. Tämän jälkeen sekoittele couscousia haarukalla ja sekoita sitten kasvisten joukkoon.
Erottele granaatinomenasta siemenet ja tarjoile salaatti näiden siemenien sekä fetan kera.
Viime viikonloppuna vietimme pieniä (kait 10 henkeä on aika pienet) illanistujaisia luonani. Herkuttelimme todella hyvällä Kinuskikissan ohjeella tekemälläni kasvispiirakalla (ohjeen voit kurkata täältä) sekä couscous-kasvissalaatilla. Couscoussalaattia riitti sopivasti kymmenelle hengelle, joten sen voi huoletta puolittaa, jos haluat tarjota salaattia vaikka hieman pienemmälle porukalle.
Couscous-kasvissalaatti
kasvikset:
2 kesäkurpitsaa
2-3 munakoisoa
1-2 paprikaa
6 salottisipulia
n. 3 rkl oliiviöljyä
kastike:
4 rkl sitruunamehua
4 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 punainen chili
4 tl raastettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
n. 2dl tuoretta persiljaa silputtuna
couscous:
4 dl vettä
4 dl couscousia
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 granaattiomena
1 prk fetaa paloina
Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa neljään lohkoon (poista päät ensin). Poista vetinen siemenosa. Puolita lohkot ja leikkaa paloiksi. Leikkaa munakoisot kahdeksaan lohkoon (jälleen poista päät ensin) ja paloittele. Kuutioi paprika, kuori ja lohko sipulit. Laita kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta päälle oliiviöljy. Sekoittele seosta. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa n. 30min. Tarkkaile uunia ja sekoita mahdollisesti välissä.
Valmista kastike. Sekoita sitruunamehuun suola, mustapippuri, hienonnettu chili, kuorittu ja raastettu inkivääri, kuoritut ja hienonnetut valkosipulin kynnet sekä persiljasilppu. Kun kasvikset ovat valmiit, siirrä ne kulhoon ja sekoita kastike joukkoon.
Valmista couscous. Mittaa kattilaan vesi, suola ja öljy. Kiehauta ja sekoita joukkoon couscous. Ota kattila pois levyltä ja anna couscousin turvota kannen alla n. 5 minuuttia. Tämän jälkeen sekoittele couscousia haarukalla ja sekoita sitten kasvisten joukkoon.
Erottele granaatinomenasta siemenet ja tarjoile salaatti näiden siemenien sekä fetan kera.
Kommentit
Lähetä kommentti